BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiz soykırım yapmadık----

Biz soykırım yapmadık

Biz soykırım yapmadık
20 Nisan 2015 - 21:01 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 1915 olayları hakkında değerlendirmede bulunan Arınç, HDP'yi eleştirerek "Geçtiğimiz her 24 Nisan'da biz nasıl Çanakkale Savaşlarını büyük bir zafer olarak kutluyor ve o savaşların insanlığa kazandırdığı değerlerden bahsediyorsak Ermeni Diasporası da her yıl 24 Nisan'ı kendileri için bir soykırım olarak düşünüyorlar ve bu konuda çaba sarf ediyorlar.

Biz tarihimizde böyle bir kara sayfanın olmadığına inanıyoruz. Biz hiçbir zaman ihanet etmedik. Bilerek, kasıtla ve isteyerek soykırım yapmadık. Dünyada soykırım yapanlar da bellidir. Kayıtlar altına alınmıştır. BM'nin soykırım tarifi içerisine Türkiye'de 1915'te yaşanan olaylar girmez.

Biz kendimizden eminiz. Bütün dünyaya bu tezlerimizi inanarak haykırıyoruz. Bunun arkasında duruyoruz. AP ve onun öncesinde başka kurumlar farklı açıklamalar yaptıklarında HDP hariç Türkiye'deki siyasi partiler aynı konuda milli bir mesele olduğu için ittifak ettiler. Ak Parti, MHP ve CHP gereken cevapların verilmesi konusunda müşterek bir bildiriye de imza attılar. HDP'nin farklı görüşleri var. Onu da halkımız takdir edecektir. Kaldı ki soykırım konusunda Meclis'e kanın teklifi ver cüretinde bulunmuş bir partiye soykırıma sahip çıkmak ne kadar yakışıyor, onu halkımız takdir edecektir" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)