BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBitstamp CEO’su: Milyarderlerin mesajıyla uçan altcoin’lerden uzak durun----

Bitstamp CEO’su: Milyarderlerin mesajıyla uçan altcoin’lerden uzak durun

Bitstamp CEO’su: Milyarderlerin mesajıyla uçan altcoin’lerden uzak durun
18 Ağustos 2021 - 18:19 www.finansgundem.com

Dünyanın en eski kripto para borsası olarak bilinen Bitstamp Dogecoin gibi temeli olmayan ancak milyarderlerin Twitter mesajlarıyla yükselişe geçen coin’leri kripto borsalarına almadıklarını ve doğru yatırım olmadığını söyledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitstamp CEO’su, Dogecoin gibi popülaritesi artan daha küçük kripto para birimleriyle etkileşime girmeyeceklerini açıkladı. Dünyanın en eski kripto para borsası olan Bitstamp CEO’su Julian Sawyer’dan yapılan açıklamada çılgınlığı paraya çevirmek isteyen diğer önde gelen borsalar tarafından belirlenen söz konusu trendi desteklemeyeceklerini belirtti.

Altcoin olarak da bilinen söz konusu kripto birimleri 2021’in boğa piyasası sırasında kripto para meraklılarının ilgisini çekti. Zira yatırımcılar bir sonraki Bitcoin veya Eter olabilecek kripto paralara yatırım yapmayı hedefliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, 2015 yılında bir şaka olarak başlayan kripto para birimi Dogecoin, Mayıs ayında yüksek profilli isimlerin Twitter mesajlarıyla ve Kraken, Gemini ve Coinbase gibi büyük kripto borsalarda ilk kez piyasaya çıkmasıyla 0.74 dolara kadar yükseldi. Dogecoin, Tesla CEO’su Elon Musk, girişimci Mark Cuban ve şarkıcı Dionne Warwick gibiler tarafından alenen desteklendi.

Bitstamp CEO’su Julian Sawyer, dünyanın en eski kripto borsasında listelenen tüm birimlerin zorunlu şartları karşılaması gerektiğini belirtiyor. Sawyer Financial News’te yer alan açıklamalarında kripto birimlerinin kökenlerini, yönetişim biçimini, güvenliğini ve diğer yönlerini incelemeyi içeren iç analizlerden geçmesi gerektiğini söyledi.

Sawyer, “Öncelikli olarak temel verilere bakmalısınız, bu yüzden sadece arkasında bir miktar varlık, biraz da likidite olan varlıkları listelemek istiyoruz. Sorun şu ki, bir milyarderin Twitter mesajı tarafından yükselişe geçen veya düşen bazı para birimlerine gitmenin doğru olduğunu düşünmüyoruz. Biz yatırımlarınızda paranızı korumak için buradayız” ifadelerine yer verdi.

Dogecoin'in fiyatı, coin ve genel olarak kripto para birimleri etrafındaki heyecanın azalmasıyla bu ay 0,30 dolar seviyelerine kadar geriledi. CoinShares'in verilerine göre, son aylarda sert bir düşüş dönemi geçiren dijital varlıklar 16 Ağustos'ta ise art arda altıncı haftalık çıkışını yakaladı. Söz konusu seri Ocak 2018'den bu yana yakalanan en istikrarlı performansı işaret ediyor.

Binance gibi diğer borsaların yüzlerce kripto paranın listelenmesine karşın, Bitstamp platformu yaklaşık 30 coin'i destekliyor.

Sawyer konuyla ilgili açıklamasında, “Bu sayıyla ilgili değil kaliteyle ilgili bir yarış. Şu sıralarda ayda yaklaşık dört ila altı kripto varlığı piyasaya süreceğiz. Bu rakam, dışarıdaki 7.500 varlıkla karşılaştırıldığında çok az ve iki yıl önceki durumumuza göre ise çok daha fazla” ifadelerine yer verdi.

Bu yıl dijital varlıkların benimsenmesi süreci zirve yapsa da kripto para yatırımcıları ve borsaları, yoğun bir küresel düzenleyici incelemesi altına girdi. Dikkatlerse İngiltere, Japonya, Almanya, İtalya, Hong Kong ve diğer bölgelerde, türev ürünleri ve ‘stock token’ uygulamaları gibi piyasa düzenlemesi gerektiren ürünler sunan Binance'e toplanmış durumda.

İngiltere'nin Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) bu yılın başlarında yaptığı açıklamada, çoğu tüketicinin kripto para birimlerine yatırım yapmanın risklerini tam olarak kavrayamamasından endişe duyduğunu açıkladı. Ocak ayında yapılan bir anket, kripto para birimlerini duyan İngilizlerin sadece %10'unun FCA’in web sitesinde yapılan kripto risk uyarılarını gördüğünü, ancak bu sırada yaklaşık 2,3 milyon kişinin coin satın aldığını ortaya koydu.

Sawyer, “Müşterilerin sadece borsada listelendikleri için kripto para satın almasının aksine bu uyarıların ne olduğunu anlamalarını sağlamak istiyoruz. Başka borsalarda kullanım biçimini, fırsatları ve riskleri anlamadıkları halde coin satın alan birçok tüketicinin bulunması ihtimali var. Twitter mesajı yollayan bir milyarderiniz varsa ve aniden bu coinin temel değeri tamamıyla değiştiyse, bu coin yatırımlarınızı koymak için iyi bir yer değildir" açıklamasında bulundu.

Kripto şirketinden kendisini hackleyen bilgisayar korsanlarına iş teklifi

 

Kripto paralar için şok sözler: Dolandırıcılık, zırva, aldatma

 

Wallmart, kripto para uzmanı arıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)