BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBitlis OSB fabrikaları faaliyete geçtiğinde 7 bin kişiye iş kapısı açılacak----

Bitlis OSB fabrikaları faaliyete geçtiğinde 7 bin kişiye iş kapısı açılacak

Bitlis OSB fabrikaları faaliyete geçtiğinde 7 bin kişiye iş kapısı açılacak
16 Kasım 2022 - 15:59 www.finansgundem.com

Bitlis'te 1. Organize Sanayi Bölgesinde devletin sağladığı desteklerle fabrikalar için tahsis edilen tüm parseller doldu. Fabrikalar faaliyete geçtiğinde binlerce kişiye iş imkanı sağlanacak.

Yatırım teşvikleri destekleme programlarında avantajlı iller arasında yer alan Bitlis, genç nüfusu ve ulaşım imkanlarıyla son zamanlarda yatırımcıların ilgi gösterdiği kentlerden biri haline geldi. Huzur ve güven ortamının da sağlanmasıyla bölgeye yatırım yapmaya başlayan iş insanları, organize sanayi bölgesinde kendilerine tahsis edilen arsalarda fabrikalarını kurdu. Kentte 2018 yılına kadar boş bir arazi olan OSB'de, fabrikalar için ayrılan 55 parselin tamamı yatırımcılara tahsis edildi. Bu arsalardan 34'ünde kurulan fabrikalarda 3 bin 100 kişiye istihdam yaratıldı.

‘’GENÇLERİMİZ KENDİ İLLERİNDE ÇALIŞABİLECEK’’

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, huzur ve güven ortamıyla kentte artık terörü konuşmadıklarını, yatırımların ve önemli projelerin gündemlerinde olduğunu anlattı.

Kente son zamanlarda çok sayıda yatırımcının geldiğini anlatan Çağatay, "4 yıl öncesine kadar boş bir arazi olan birinci OSB'mizdeki 55 parseli bölgemize gelen yatırımcılara tahsis ettik. 1. OSB'de faal olan 34 fabrikada 3 bin 100 kişi çalışıyor. 21 fabrika gelecek yıl faaliyet gösterecek. 55 parselin tamamında çalışan sayısı 7 bin kişi olacak. Bu projeler kentimizde işsizliğin azalmasına katkı sağlayacak. Gençlerimiz kendi illerinde çalışma imkanı bulacak." diye konuştu.

Çağatay, yatırımcıların taleplerinin karşılanması amacıyla ikinci OSB için de çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

OSB'lerde doğalgaz tüketimine ilişkin tarife değişikliği

 

OSB'lere kreş desteği

 

OSB'lerde rekor istihdam

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)