BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'den elde edilen 4 milyon dolar kârla veterinerlik hastanesi inşa edilecek----

Bitcoin'den elde edilen 4 milyon dolar kârla veterinerlik hastanesi inşa edilecek

Bitcoin'den elde edilen 4 milyon dolar kârla veterinerlik hastanesi inşa edilecek
11 Ekim 2021 - 13:54 www.finansgundem.com

El Salvador Bitcoin'in yasal para birimi olarak kullanılmaya başlanmasının üzerinden bir ay geçerken, Devlet Başkanı Nayib Bukele'den elde edilen 4 milyon dolarlık kârın bir kısmının veterinerlik hastanesi inşasına yatırılacağı açıklaması geldi

Bitcoini yasal para birimi olarak kullanan ilk ülke olan El Salvador'da sürecin sancılı başlamasına rağmen Devlet Başkanı Nayib Bukele hayırlara vesile olduğu açıklamasını yaptı. Tüm kripto para birimleri gibi inişli çıkışlı bir seyir izleyen bitcoinin son dönemde değer kaybına uğraması halkın protestolarına neden olurken, El Salvador Devlet Başkanı Bitcoin operasyonlarından elde edilen 4 milyon doların bir kısmının veterinerlik hastanesi inşasına yatırılacağını duyurdu.
El Salvador'da yasal para biri olarak yürürlüğe girmesinin ardından, 9 Eylül'de bitcoin yüzde 10'luk değer kaybına uğramıştı. Ancak geçen hafta tekrar yükselişe geçerek mayıs ayından beri en yüksek değerine ulaştı.

El Salvador Kongresi'nin ağustosta verdiği yetkiyle kurulan Bitcoin Vakfı'nın 150 milyon dolarlık bakiyenin üzerine 4 milyon dolarlık fazla verdiğini söyleyen Bukele, "Biz de bu paranın bir kısmını şuna yatırmaya karar verdik: Tüylü dostlarımız için bir veterinerlik hastanesi" diye tweetledi.

Çok yoğun kullandığı Twitter hesabına son dönemde 'dünyanın en havalı diktatörü' lakabını ekleyen Bukele, veteriner hastanesinin temel ve acil bakım ile rehabilitasyon için hizmet vereceğini sözlerine ekledi. Anayasa Mahkemesi'nden ikinci dönem için aday olmasına izin veren karar da çıkartan Devlet Başkanı, paylaşımlarında bitcoin kararından geri dönüş olmadığını ve kripto para birimiyle ortaklığın devam edeceğini belirtti.
(Sputnik)

El Salvador'da Bitcoin hesabı sayısı, banka hesabı sayısını geçti

 

Bitcoin hedge aracı oldu

 

Senatör Lummis, Bitcoin toplamaya devam ediyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)