BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'de kademeli yükseliş----

Bitcoin'de kademeli yükseliş

Bitcoin'de kademeli yükseliş
22 Mart 2022 - 10:45 www.finansgundem.com

Bitcoin (BTC) fiyatı, Asya’dan gelen satış baskısı öncesi günün erken saatlerinde 43.000 doların üzerini test etti.


Bitcoin fiyatı 42.300 ila 40.500 dolar arasında işlem gördükten sonra birkaç saat içinde 2 bin dolardan fazla artış gösterdi.

Binance borsasında Bitcoin fiyatı, sabahın erken saatlerinde 43.361 dolar seviyesini gördü.

Bitcoin'de kademeli yükseliş sürüyor

Daha önce analizi yapıldığı üzere en büyük kripto para birimi, yılın başından bu yana geniş bir yükselen kanal içinde hareketini sürdürüyor.


Şubat ayının başlarında yükselen kanalın direnç hattına doğru bir test gelmiş, aynı ayın sonunda yaşanan sert düşüşle bu kez destek hattı test edilmişti.

Kanalın orta çizgisine yakın seviyede denge bulan Bitcoin fiyatı, bu yazının hazırlandırdığı esnada 42.180 dolar civarında hesaplanıyordu.

Yönünü yukarı çeviren hareketli ortalamalar (MA) ve orta seviyenin hemen üzerindeki göreceli güç endeksi (RSI), an itibarıyla boğaların ayılara karşı üstün durumda olduğunu ortaya koyuyor.

Zincir üstü analiz kaynağı Glassnode tarafından paylaşılan verilere göre, Batı’dan Bitcoin alımları gelirken Doğu satış yapıyor.22 Mart tarihinde paylaştığı tweet’inde Glassnode, Bitcoin işlemlerinde “satın alma baskısının esas olarak ABD ve AB işlem saatlerinde olduğunu” belirtti.

“Satış baskısının büyük kısmı Asya piyasa saatlerinde meydana geldi ve bu da bölgesel stratejide bir farklılığa işaret ediyor.”

Kripto para piyasasının toplam değeri 1,92 trilyon dolar seviyesindeyken Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı yüzde 42 olarak hesaplanıyordu.

Ukraynalı bankalar Bitcoin işlemlerini durdurdu

 

Bitcoin’i olana vergi cenneti pasaportu

 

Kararname öncesi herkes Bitcoin alıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)