BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriBitcoin'de dip görüldü mü ?----

Bitcoin'de dip görüldü mü ?

Bitcoin'de dip görüldü mü ?
31 Mayıs 2021 - 13:51 www.finansgundem.com

Zincir üstü faaliyet ve türev piyasalardan gelen veriler daha fazla düşüş yaşanabileceğine işaret ediyor.

Yatırımcılar, Bitcoin fiyatının dip yapıp yapmadığını tespit etmek için çeşitli stratejiler kullanıyor. Zincir üstü faaliyet ve türev piyasası verileri ise daha fazla düşüş yaşanabileceğine işaret ediyor.

Profesyonel "korku ve hırs" göstergesi

Alım opsiyonları, alıcıların vade tarihinde önceden belirlenen bir fiyattan Bitcoin satın almasına olanak sağlıyor. Satım opsiyonları ise satıcılar için sigorta görevi görüyor ve olası fiyat düşüşlerine karşı koruma sağlıyor.

Piyasa yapıcılar ve profesyonel yatırımcılar yükseliş beklediğinde, alım opsiyonlarının primi artıyor. Bu trend, yüzde 25 negatif delta eğrisi göstergesine yol açıyor. Aşağı yönde koruma daha masraflı olduğunda ise, eğri göstergesi pozitife dönüyor.

Yüzde 25 delta eğrisinin yüzde 10 negatif ve yüzde 10 pozitif arasında seyretmesi, genellikle nötr kabul ediliyor. Bu denge, Bitcoin'in kritik olan 47 bin dolar desteğini kaybettiği 16 Mayıs'a kadar sağlanıyordu.

Piyasadaki düşüşle birlikte yüzde 25 delta eğrisi de düşmeye başladı ve koruyucu opsiyonların maliyeti arttı. Bu nedenle eğri daha nötr olan yüzde 5 seviyesine yaklaşmadan, piyasanın dip yaptığını söylemek erken olacaktır.

Aktif Bitcoin arzı, zayıf ellerin sakinleşmesi gerektiğini gösteriyor Yatırımcılar, son dönemde aktif olan BTC sayısını da izliyor. Bu gösterge, dahil olan adreslerin ne kadar eski olduğuyla ilgili bilgi vermediğinden dolayı, tek başına olumlu veya olumsuz olarak görülemiyor.

BTC fiyatındaki 1 Ekim 2020 ve 64.900 doların görüldüğü 14 Nisan 2021 arasındaki yüzde 500'lük ralli, ralli öncesindeki aylarda hareket ettirilen arzda büyük bir artışa yol açtı. Bu ölçü keskin bir düşüş gösterdiğinde ise, yatırımcıların mevcut fiyat seviyesinden katılım sağlamaya artık ilgi duymadığını ortaya koyuyor.

Son 30 gün içerisinde 2,2 milyon BTC aktif durumdaydı ve bu sayı, Ekim 2020 öncesinde görülen seviyelerden önemli ölçüde daha yüksek.

Mevcut durumda yatırımcılar, en azından piyasada 40 bin doların altındaki faaliyet azalana kadar dip yapılmamış olabileceğini göz önünde bulundurmalı.

900 bin dolarlık Bitcoin vurgununda 1 tutuklama

'Bitcoin’de oynaklık, canlılık getiriyor'

Dev bankanın CEO'sundan Bitcoin uyarısı

Bitcoin'de ayı boğa savaşında kim kazanacak?

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)