BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de 5 önemli gelişme----

Bitcoin’de 5 önemli gelişme

Bitcoin’de 5 önemli gelişme
26 Ekim 2021 - 16:55 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz hafta Bitcoin’in rekor seviyeye yükselmesinin ardından son günlerde Bitcoin ve Ethereum fiyatlarındaki geri çekilme, yatırımcılara kripto paraların fiyat dalgalanmalarının yüksek olduğunu hatırlattı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin’in geçtiğimiz hafta yeni bir rekor kırmasının ardından, son günlerde Bitcoin ve Ethereum fiyatlarında geri çekilme görüldü. Yatırımcıların kripto ekosisteminde volatilitenin yüksek olduğunu ve bu durumun devam edeceğini hatırlaması gerekiyor. Bununla birlikte altın ve S&P 500 endeksi bir işlem gününde %1 değişkenlik gösterme potansiyeline sahip. Bitcoin’in fiyatı ise bir gün içinde %4 değişim gösterebiliyor.

Ethereum’da günlük fiyat dalgalanmaları çok daha yüksek ve %6 seviyelerini görebiliyor. Kripto ekosisteminde riskler yüksek olsa da, getiriler de yüksek oluyor ve bu alanda yatırım yapmayı düşünenlerin beklentilerini buna göre şekillendirmesi gerekiyor. İşte Bitcoin’de geçtiğimiz hafta yaşanan 5 önemli gelişme.

1. İlk Bitcoin ETF’si 1 milyar dolara ulaşan en hızlı fon oldu

Wall Street’te ilk kez Bitcoin’le ilişkili bir ETF kuruldu. ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) Bitcoin vadeli kontratlarının performansını takip ediyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dijital varlıkla bağlantılı yatırım ürünlerinin piyasaya sürülmesine engel olunmayacağının açıklanmasının hemen ardından, ETF kuruldu ve varlıkları hızla 1 milyar dolara ulaştı.

BITO yalnızca iki gün içinde 1 milyar doların üzerinde yatırım çekti ve bu eşiğe en hızlı ulaşan fon oldu. Bir önceki rekor ise State Street’in SPDR Gold Shares ETF’sine ait. Altın ETF’si üç gün içinde 1 milyar dolara ulaşmıştı. BITO ilk Bitcoin yatırım fonu olabilir ancak sonuncu olmayacak. İkinci bir Bitcoin vadelileri fonu Valkyrie Bitcoin Strategy ETF de cuma günü yatırımcılara açıldı.

Ancak Bitcoin vadelilerine ilgi göstermeyenler de var. Yakın zamanda yapılan HIVE anketine katılan 700 kişinin dörtte üçünden fazlası vadeli piyasalarını takip eden bir ETF’yle ilgilenmediklerini söyledi. Bu yatırımcılar doğrudan Bitcoin’i takip eden bir ETF’ye yatırım yapabileceklerini ya da doğrudan Bitcoin satın alabileceklerini söyledi.

2. Bitcoin’de tüm zamanların en yüksek seviyesi 100 bin dolar beklentisini canlandırdı

Bitcoin’in fiyatı geçtiğimiz hafta çarşamba günü ilk kez 66 bin doların üzerine çıktı. Bu şekilde Bitcoin’in piyasa değeri 1,3 trilyon dolara ulaştı. Yükseliş büyük oranda BITO’nun açılışıyla da ilişkilendirildi. Bitcoin’de yeni bir rekorun ardından, kripto paranın 100 bin dolar hedefine ilerlediğine yönelik spekülasyonlar yükseldi. Bu seviyeye yıl sonunda ulaşılabileceği düşünülüyor.

3. ABD’nin bir emeklilik fonu Bitcoin ve Ethereum satın aldı

BITO geçtiğimi hafta kurumsal yatırımcıların ilgi gösterdiği tek alan değildi. İlk kez ABD’nin bir emeklilik fonu kripto para yatırımı yaptı. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre perşembe günü 5,5 milyar dolarlık Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund 25 milyon dolarlık Bitcoin ve Ethereum satın aldığını açıkladı. Bu gelişme Bitcoin için bir mihenk taşı olarak kabul edildi.

New York Digital Investment Group Varlık Yönetimi Küresel Başkanı Nate Conrad, satın alımda destek verdi. Conrad, “fonlar dijital varlıklarda en ufak dağılımın bile zaman içinde ne kadar büyük bir fark yarattığının giderek daha farkında oluyor” dedi. Tıpkı BITO gibi bu dağılım da türünün ilk örneği olsa da, sonuncusu olmayacak. Giderek daha fazla büyük fonun kripto yatırımına yönelmesi, Bitcoin ve Ethereum fiyatlarında devasa yükselişleri beraberinde getirecek.

4. Walmart Bitcoin ATM’si açtı ve binlerce ATM daha açmayı planlıyor

Bitcoin’in ilk ortaya çıkışından bu yana, kripto parayla ilgili birçok yorumda bulunuldu. Bitcoin’in bir balon olduğu söylendi. Ünlü yatırımcı Warren Buffett Bitcoin’i “fare zehri” olarak tanımladı. Daha da yakın zamanda JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin’in “hiçbir değeri olmadığını” ifade etti.

Ancak şimdi herkes Walmart’ın Bitcoin ATM’sini kullanarak, kripto paralarını nakde çevirebilecek. Geçtiğimiz hafta Walmart’ın sessiz bir şekilde seçili noktalarda müşterilerin Bitcoin alım satımı yapmasına imkan veren Coinstar makinelerini yerleştirdiği söylendi. Perakende devi şimdi 200 kioska sahip. Ancak Bloomberg’e göre bu ATM’lerin zaman içinde 8 bine ulaşması planlanıyor.

5. Küresel Bitcoin ağı Noel aydınlatmalarından daha az enerji harcıyor

Bitcoin Madencilik Konseyi (BMC) geçtiğimiz hafta bu çeyrek için raporunu yayınladı. Grup daha önce yaz aylarında Elon Musk’ın Bitcoin madenciliğinin çok fazla enerji tüketimine neden olduğu yönündeki açıklamalarının ardından toplanmıştı. Konseye göre gerçekler çok daha farklı. MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’ın önderliğinde toplanan ekip, Bitcoin madenciliğinde kullanılan enerjinin küresel olarak diğer büyük sektörlerden daha az olduğunu söyledi. Dahası Bitcoin madenciliğinde tüketilen enerji, her yıl Noel süslemelerinde kullanılan aydınlatmaların tükettiği enerjiden daha az.

Elon Musk’ın iddialarının aksine ağda dünyada önde gelen ülkelerden daha fazla sürdürülebilir enerji kullanılıyor. Almanya enerji tüketiminin neredeyse yarısını sürdürülebilir kaynaklardan elde ediyor. Bitcoin madenciğinde sürdürülebilir enerji kullanım oranı ise %57,7.

Wall Street’te küçük yatırımcının gücü tükeniyor

 

'Yeşil Büyüme Teknoloji Yol Haritası' hazırlanacak

 

Solana’da rekor ralliyi ne tetikledi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)