BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Bitcoin yüksek' dedi kripto paralar çöktü----

'Bitcoin yüksek' dedi kripto paralar çöktü

'Bitcoin yüksek' dedi kripto paralar çöktü
23 Şubat 2021 - 12:48 www.finansgundem.com

Tesla'nın kurucusu ünlü milyarder Elon Musk, hafta sonu 58 bin doları aşan Bitcoin fiyatının 'yüksek' olduğunu söyleyerek yine piyasayı altüst etti.

Tesla hisselerinin yüzde 8.6 düşmesiyle Elon Musk'ın serveti 15.2 milyar dolar erirken, son dönemde kripto paralar üzerine söylemleriyle öne çıkan Amerikalı milyarder dünyanın en zengini unvanından da oldu.

Bloomberg'in milyarderler endeksinde ocak ayında 210 milyar dolarla zirve yapan Musk'ın kişisel serveti 183.4 milyar dolara geriledi. Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ise 186.3 milyar dolarla yeniden zirveyi aldı.

Hafta sonu Twitter mesajında Bitcoin ve Ethereum'un değerinin yüksek olduğunu söyleyen Elon Musk, bilançosuna 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin varlıkları dahil eden Tesla'nın hisselerinde eylül ayından bu yana yaşanan en büyük düşüşe neden oldu.

Musk'ın mesajı sonrası 58 bin doları gören Bitcoin'deki ralli üzerinde soru işareti oluşurken, BTC fiyatı 50 bin doların altına geriledi.

Musk, haftanın ilk günü yine Twitter’dan yaptığı bir diğer paylaşımda ise şirketin Model Y SUV aracının rafa kaldırıldığını söylemişti.

ASYA'NIN EN ZENGİN İŞ İNSANI DA 5.1 MİLYAR DOLAR KAYBETTİ

Bitcoin'deki düşüş ve Model Y SUV haberiyle dün Tesla'daki yüzde 8.56'lık düşüş Nasdaq endeksini yüzde 2.5 üzerinde aşağı çekti. Risk iştahının bozulmasıyla gelen satış dalgasında serveti eriyen tek zengin Musk ile de sınırlı kalmadı. Asya'nın en zengini Zhong Shanshan da 5.1 milyar dolar kaybetti.

Bitcoin'de düşüş yüzde 16'yı aştı

 

Elon Musk dünyanın en zengini unvanını kaptırdı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Festival23 Şubat 2021 19:15

    Adam kinaye yapmış ama ters tepmiş lol :)))

  • Dd23 Şubat 2021 15:44

    Güzel bi asansör buldun it. 

  • ALEVİ DİNİNDENİM23 Şubat 2021 15:25

    Almadan önce başka , sattıktan sonra başka dil kullanır zenginler.Geçen hafta ne dedin, aradn bir hafta geçti şimdi ne dedin.İlginç değilmi.

  • Berber Bekri 23 Şubat 2021 14:11

    Ne dedik dünya da çiftlik bankın kurucusu bizim tosun yanında melek...

  • K.y23 Şubat 2021 13:48

    Uzak dur spekülatif ürün ezilme arada

  • mantık23 Şubat 2021 13:16

    Bunlar üst aklın  insanlara  bilinçaltı zorlaması  ile kabul ettirmeye çalıştığı zırvalardır.  Dikkat edin şimdi de altın fiyatları yükselmeye başladı!  Yapay zeka kullanarak  bir takım boş işler ile insanlığın aklını ve zihnini meta madde ve sahiplik üzerine  yoğunlaşması akıl işi değildir.  Sonuç çok yüksek ihtimal hüsrandır.

  • Kaçkar KAPLANI23 Şubat 2021 13:04

    Ben demiştim. Bu insan müsveddesi spekülasyon yapıyor diye. Sessiz sedasız alttan bitcoin topladı. Sonra reklamını yapıp uçurdu ve oralardan elindeki payları sattı. Elindeki paylar bitince de alttan almak için böyle bir açıklama yaptı. Bu zenginlerin gözü doymaz. Bu tür haberlerle asla yatırım yapmam.