BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin yatırımcılarının yüzde 50’si zarar etti----

Bitcoin yatırımcılarının yüzde 50’si zarar etti

Bitcoin yatırımcılarının yüzde 50’si zarar etti
13 Ekim 2022 - 13:38 www.finansgundem.com

Dünyanın piyasa değeri açısından en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, 2022 yılının başından bu yana yüzde 58,8 değer kaybetti. Güncel fiyatlar baz alınarak derlenen veriler, Bitcoin sahiplerinin yüzde 48’inin zararda olduğuna işaret etti

Küresel hiperenflasyon nedeniyle yatırımcıların riskli yatırımlardan kaçınma ve riskli yatırımları elden çıkarma eğilimi göstermesine bağlı olarak birçok kripto para birimi, son dönemlerde ciddi bir değer kaybı yaşadı. Bu durum, kripto para piyasasında "kripto kışı" olarak adlandırılan bir sürecin başlamasına neden oldu. Bitcoin ve Ethereum gibi popüler kripto para birimleri, yüksek piyasa hacimleri nedeniyle bu süreçten olumsuz etkilendi. Dünyanın piyasa değeri açısından en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, 2022 yılının başından bu yana yüzde 58,8 değer kaybetti.  

CİDDİ KAYIPLAR YAŞANDI

Güncel olarak 19 bin dolar seviyesinden işlem gören Bitcoin’in, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolardan yüzde 72,4’lük bir düşüşte olduğunun da altı çizildi. Cointelegraph'tan Doğa Yurduneri'nin haberine göre, Bitcoin’in fiyatındaki bu düşüş, yatırımcıların ciddi kayıplar yaşamasının önünü açtı.  

Kripto para veri analizi şirketi IntoTheBlock, bu doğrultuda kısa bir süre önce kar, zarar ve başa baş durumda olan Bitcoin yatırımcılarının sayısını derledi. Mevcut Bitcoin fiyatı baz alınarak derlenen veriler, Bitcoin sahiplerinin en az yüzde 48’inin zararda olduğuna işaret etti. Bitcoin yatırımcılarının yüzde 47’sinin karda olduğunu ortaya koyan analiz ayrıca, yüzde 4’lük bir kesimin başa baş durumda olduğunu gösterdi. 

Öte yandan; Bitcoin sahiplerinin yüzde 64’ünün, 1 yıldan uzun bir süredir elinde Bitcoin bulundurduğu kaydedildi. Yüzde 31’lik bir kesimin ise Bitcoin varlıklarını 1 ila 12 aylık bir süredir elinde tuttuğu belirtildi. Yatırımcıların yalnızca yüzde 5’inin, Bitcoin varlıklarını 1 aydan kısa bir süre önce aldığının da altı çizildi. 

Bitcoin’in yükselmesi için tek şart var

 

ABD'de kriptoya yatırım yüzde 125 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)