BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriBitcoin yatırımcılarının bilmesi gerekenler----

Bitcoin yatırımcılarının bilmesi gerekenler

Bitcoin yatırımcılarının bilmesi gerekenler
08 Mart 2021 - 14:47 www.finansgundem.com

Bitcoin, geçtiğimiz haftayı 50 bin doların üzerinde kapatmayı başardı. Bu hafta ne olur, sırada ne var?

Bitcoin (BTC) yeni haftaya başlarken, yatırımcıların bilmesi gerekenler neler?  Borsalar değer kaybederken BTC, geçtiğimiz haftayı 50 bin doların üzerinde kapatmayı başardı.

Bitcoin fiyat hareketini önümüzdeki günlerde etkileyebilecek beş faktör nedir?

BORSALAR DÜŞÜYOR, DOLAR ÇIKIYOR

Geçtiğimiz haftalarda rekor kıran borsalarda yön değişti. Dünyanın dört bir yanında borsa endekslerinde düşüş gözlenirken, uzmanlar trend değişimi konusunda uyarıyor.

Tesla ve MicroStrategy'nin de aralarında bulunduğu teknoloji şirketlerinin hisseleri önemli kayıplar yaşarken, Asya borsaları da haftaya yüzde 1'in üzerinde değer kaybıyla başladı.

ABD borsaları geçtiğimiz haftayı güçlü bir şekilde kapatmış olsa da, beklentiler Wall Street'in açılmasına saatler kala olumsuza dönmeye başladı. Morgan Stanley analistlerine göre Nasdaq 100, mevcut seviyesi olan 12.642 puanın 800 puan altında yer alan 200 günlük hareketli ortalamasına kadar gerileyebilir.

Pacific Investment Management Asya Pasifik Başkanı Kim Stafford, “Piyasalarda yüksek dalgalanma göreceksiniz" diye açıkladı.

Piyasaya güvenin özellikle de aşıların çevrimiçi gelmesiyle birlikte iyileştiğini düşünüyoruz, yani dünya genelinde bir yükseliş göreceğiz. Piyasaya güvenmek için birçok sebep var, fakat bu sebeplerin çoğu da çoktan fiyatlandırıldı.

ABD Doları Endeksi (DXY) de şubat sonunda başladığı yükselişi sürdürdü ve hafta sonu 92,19 puana kadar çıktı. DXY, pazartesi günü de 92 puanın üzerinde kalmayı başardı. BTC/USD paritesi, DXY ile genellikle ters bir korelasyonu gösteriyor.

Bitcoin zenginleri daha da zenginleştirecek

TEŞVİK PAKETİ

Doların güçlenmesinin ardındaki asıl sebebin ABD Meclisi'nin 1,9 trilyon dolarlık korona virüs teşvik paketini kabul etmesi ve dolar arzını daha da şişirmesi oluşturuyor.

Senato tarafından hafta sonu kabul edilen teşvik paketi, ABD vatandaşlarına 1.400 dolarlık ödemeler içeriyor. ABD’nin zirveyi görmüş borçlarına da yenisinin eklenmesi riski de paketin içinde.

Bitcoin'in popülerliğinin geçtiğimiz yıla göre büyük ölçüde arttığı düşünülürse, bu paranın bir kısmının da BTC'ye aktarılması bekleniyor.

İzleme kaynağı Bitcoin Stimulus, 1.200 dolar ve 600 dolar değerindeki önceki iki çekin Bitcoin'e yatırılması halinde, toplam değerlerinin 4 Mart itibarıyla 10.250 doların üzerinde olacağını açıkladı.

Uzun vadede ise yatırımcılar, hem arzının artması hem de virüse verilen son derece tartışmalı ekonomik yanıt nedeniyle doların değer kaybetmesinden endişeleniyor.

Ünlü yatırımcı Peter Brandt, Bitcoin'in uzun vadede mevcut politikadan fayda sağlayacağını ileri sürdü.

Doların alım gücündeki değer kaybı henüz yeni başladı. Bu nedenle Bitcoin, gayrimenkul, borsalar ve emtialar dolar cinsinden yükselmeye devam edecek.

Bitcoin'de 1 milyon liralık dolandırıcılık

BİTCOİN’İN EN BÜYÜK İKİNCİ HAFTALIK KAPANIŞI

Bitcoin boğaları ise BTC/USD paritesinin hafta sonu 50 bin doların üzerine çıkmasıyla umut buldu.

BTC, teşvik paketinin kabul edildiği duyurusunun ardından 51.177 dolara kadar yükseldi. Çin'den gelen olumlu yatırım haberleri de arz eksikliği söylemini yeniden gündeme getirdi.

Bitcoin haftaya 50 bin doların üzerinde başlayamasa da, bir önceki haftayı bu seviyede kapatmayı ve şimdiye kadarki en büyük ikinci haftalık kapanışını yapmayı başardı.

Yatırımcı davranışını analiz eden Glassnode Kurucu Ortağı ve CTO'su Rafael Schultze-Kraft, 46.600 doların altına gerilemenin olası olmadığını söyledi.

BTC bu desteğe güzelce tutunuyor ve güçleniyor. Şimdi ise 46.600-48.600 dolar arasında zincir üstünde hareket ettirilen 1,2 milyon BTC'lik bir duvarımız var. Bu, dolaşımda olan arzın yüzde 6,5'i ediyor! Yakında düşüş görürsek şaşıracağım.

Goldman Sachs: Bitcoin 100 bin dolar olabilir

SATIŞ YOK

Zincir üstü veriler, madencilerin 50 bin dolarda satış yapmaya isteksiz olduğunu, bunun yanı sıra borsalara gönderilen miktarın ve borsa rezervlerinin de azaldığını gösteriyor.

İstatistik Uzmanı Willy Woo, satış baskısının daha çok ilk çeyrek raporunu hazırlaması gereken kurumsal oyunculardan geldiğini ve bunun düşüşe işaret eden bir sinyal olmadığını söyledi.

Kim satış yapıyor? Likide edilen uzun pozisyonların haricinde, ilk çeyrek raporunu hazırlaması gereken koruma fonları olduğunu düşünüyorum. Bir varlığa fazla yüzde ayırdıklarında yeniden dengelemeleri zorunlu olabiliyor.

Woo, aynı zamanda büyük balinaların satış yaparken, birikimleri 10-100 BTC arasında değişen daha küçük balinaların alım yaptığını söyledi.

Küçük yatırımcıyı ezen ‘Bitcoin Balinaları’ kim?

İBRE, AŞIRI HIRSA DÖNDÜ

Kripto Korku & Hırs Endeksi, kısa bir süreliğine "korku" bölgesine geriledikten sonra yeniden "aşırı hırs" sinyalleri vermeye başladı.

Fiyat yükselişlerinin kısa sürebileceğine işaret eden endeks, pazartesi günü 76 puandan 81 puana yükseldi. Endeks, yalnızca bir hafta önce 38 puanı gösteriyordu.

Yine de Glassnode’un Ağ Değeri/İşlem Oranı (NVT) verileri, fiyat yükselişlerine hacmin de büyük ölçüde eşlik ettiğini gösteriyor.

Glassnode Kurucu Ortakları Yann Allemann ve Jan Happel “Bitcoin fiyatında sağlıklı bir yükseliş nasıl olur? Tabi ki zincir üstü hacim ile desteklenerek!" yorumunda bulundu.

Korku ve hırs, Ethereum fiyatında alarm veriyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)