BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin tekrar düşebilir!----

Bitcoin tekrar düşebilir!

Bitcoin tekrar düşebilir!
05 Aralık 2021 - 21:47 www.finansgundem.com

Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyelerine dönüş yolunda potansiyel direnç seviyeleri ile karşı karşıya.


Bitcoin (BTC) fiyat düşünün ardından gerçekleşen dip satın alımlarıyla 5 Aralık'ta yeniden 50 bin dolar seviyesine yaklaştı.


                   BTC/USD saatlik mum grafiği. Kaynak: TradingView

Bitcoin Bitstamp'ta konsolidasyondan önce 49.777 dolar'a yükselirken daha az oynak bir BTC/USD gözlendi.

Bitcoin, Cumartesi günü 41.900 dolara düşmesine rağmen, kaldıraçlı piyasalardaki görülen büyük hareketlenme sonrası tekrar yükselmeye başladı

Ancak bazılarına göre, uzun dönemli bu düşük seviyenin devam etmemesi için birçok neden var.

Moskovski Capital'in CIO'su Lex Moskovski, Bitcoin ile ilgili yaptığı yorumun bir bölümünde, "Bir kez daha dalıyoruz. Spekülatif al satçılar kaybettikçe ve daha fazla satıyor. Ancak bu da mucizevi bir şekilde satın alınıyor."

"Yavaş bir toparlanma"

Bu yavaş yükselme yeniden ulaşılacak önemli destek seviyeleri sıkıntısı çekmiyor: 50 bin ve 53 bin doların hemen üzeri ve önceki tüm zamanların en yüksek seviyeleri bu destek bölgeleri. Bu bölgeler aynı zamanda BTC'nin 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştığı destek noktaları olarak dikkat çekiyor.

Trader ve analist Rekt Capital, 200 günlük üstel hareketli ortalamayı (EMA) göz önünde bulundurarak, ağustos ayından bu yana tutulan ancak cumartesi günkü düşüşte kırılan destek bölgesinin olası bir direnç olduğunu söyledi.

TC/USD, 42 bin doları en son eylül ayının sonlarında görmüştü. Rekt Capital, BTC/USD'deki bu süpürme hareketinin, geçmişteki düşüşlere kıyasla o kadar da büyük olmadığını belirtti.

"BTC'nin yüzde 84,5 değer kaybettiği ayı piyasasından kurtuldunuz. Mart 2020'deki yüzde 63'lük BTC düşüşünden kurtuldunuz. Mayıs 2021'deki yüzde 53'lük çöküşünden kurtuldunuz. Bu çöküşten de sağ çıkacaksınız." diye ekledi.

Bu kadar likidite yeterli değil mi?

Türev piyasalarına bakıldığında, fonlama oranlarının negatif yada nötr olduğu görülüyor. Birkaç gün öncesi ile kıyaslandığında, belirgin bir farkın olduğu görülüyor.

Kaldıraçlı işlemlerdeki zarar durumları, vadeli işlemlerdeki açık pozisyonların büyük bir bölümünü sildi. Ayrıca 2,5 milyar dolardan daha fazla kripto likit edildi.


Bitcoin bu haftaki kapanışla, ekim ayının başından bu yana en düşük seviyesini gördü.

Bitcoin'in düşüşünü El Salvador fırsata çevirdi

 

Bitcoin 10.000 dolara düşebilir iddiası

 

Bitcoin'den sabır testi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FBA06 Aralık 2021 15:20

    (TR/ ENG) Bu hafta; dolar, altın, euro, bitcoin & ethereum nolur?🌷 What to expect for usdtry, eurusd, xauusd, btcusd & ethusd this week? 🌷 #fba #dolar #bitcoin #altın is.gd/N1JX23