BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBitcoin rallisi dev bankalarda tartışma yarattı----

Bitcoin rallisi dev bankalarda tartışma yarattı

Bitcoin rallisi dev bankalarda tartışma yarattı
23 Mart 2021 - 10:14 www.finansgundem.com

Bitcoin’de görülen sert fiyat yükselişi yatırım bankalarını kripto paralara ağırlık vermeye yönlendirdi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin Wall Street bankaları arasında fikir ayrılığı yarayor. Yatırım bankaları kripto parada görülen ralliyle ilgili oldukça farklı görüşlere sahip. Dijital para birimi geçtiğimiz yıl %300 yükseliş gösterdi ve 2021’in ilk haftalarında neredeyse iki katı yükseldi. Değeri ise 60,000 dolar sınırına ulaştı. Dolaşımdaki tahmini 18,7 milyon coin ile birlikte, toplam piyasa değeri şimdi yaklaşık 1,1 trilyon dolar. Bu rakam ise yatırım bankalarının görmezden gelemeyeceği kadar yüksek.

Ancak profesyonel analistlerin ekstra ilgisi, Bitcoin’in finansal piyasalardaki yerine yönelik bir fikir birliği oluşturmuyor. Citigroup kripto parayla ilgili görüş açıklayan ilk bankalardan biri oldu. Bu ayın ilk günlerinde yayınlanan 108 sayfalık bir raporda, banka Bitcoin’in “optimal olarak küresel ticaret için tercih edilen para birimi olarak pozisyon alabileceğini” söyledi. Bu ihtimal ise SkyBridge’in kurucusu ve ünlü kripto savunucusu Anthony Scaramucci gibi Bitcoin destekçilerini heyecanlandırdı.

Financial Times’ın haberine göre, raporda kripto paraların sermaye yetkinliği, güvenlik, saklama ve çevresel etkileri de ele alındı ve kısa vadede görülecek gelişmelerin kripto paranın geleceği için belirleyici olacağı söylendi. Bunun nedeni ise kripto paranın şimdilerde yaygın kabul ya da spekülatif patlama arasında ince bir çizgide bulunuyor olması. Bu rapordan sonra ise tartışmalara Bank of America ve Morgan Stanley Wealth Management da katıldı.

Bank of America’nın Küresel Emtia Araştırma Ekibi, “bu yıl toplam Bitcoin getirileri, yakın tarihin en yüksekleri arasında ve yatırımcıların dikkatini çekiyor” dedi. Ancak rapor aynı zamanda kripto paraların çevresel etkileri konusunda ciddi endişelerin de altını çizdi ve Bitcoin’in yıllık enerji tüketiminin Hollanda’ya rakip olduğunu söyledi. Bank of America analistleri aynı zamanda Bitcoin’in yükselen enflasyon karşısında uygun bir koruma sağlamayacağını ve arzının küçük bir grup hesap tarafından kontrol edildiğini öne sürdü.

Morgan Stanley Wealth Management’ın Küresel Yatırım Ofisi Başkanı Lisa Shalett, geçtiğimiz hafta yayınlanan bir raporda kripto paraların yatırım yapılabilir bir varlık sınıfı olma eşiğine ulaşmakta olduğunu söyledi. Shalett, dönüşen düzenleyici çerçeve, gelişen likidite koşulları ve kurumsal yatırımcıların artan ilgisinin kripto paraların ana akım kurumsal portföylerin bir parçası olması için uygun şartları oluşturduğunu ifade etti. Bu durum ise, 45 yıl önce altın piyasalarının ortaya çıkışına benzetildi.

Shalett, “bizim tavsiyemiz ise yatırımcıların bilgilenmesi ve portföylerinde bu yükselen varlık sınıfına yer verip vermeyeceklerini ya da nasıl yer vereceklerini değerlendirmeleri” dedi. Almanya bankası Commerzbank gibi diğerleri ise Bitcoin’i analistlerin değerlendirmesine layık olmayan bir varlık olarak gördüğünü ve Bitcoin’in tamamen spekülatif bir varlık olduğunu söyledi. Fransız varlık yöneticisi Amundi de pazartesi günü kripto paralar üzerine ilk raporunu yayınladı.

Amundi’nin Baş Yatırım Uzmanı Vincent Mortier, önemli düzenleyicilerden kripto alanına yönelik yeni kurallar geldiğinde, sert fiyat düzeltmeleri görüleceği konusunda uyarıda bulundu. Goldman Sachs ise mart ayında dijital para birimi işlemleri birimini yeniden hayata geçirdi. Bundan bir ay önce ise Bank of New York Mellon, varlık yönetimi müşterileri için kripto para saklama hizmetleri sunacağını açıklamıştı.

Bitcoin’de görülen ralli, kurumsal yatırımcıların desteğiyle yükseldi. Özellikle Tesla gibi şirketler kurumsal yatırımcı desteğinde başı çekti. ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell ise, pazartesi günü gerçekleşen bir etkinlikte kripto varlıkların ödemeler için kullanılacak para brimlerinden çok, spekülatif olduğunu dile getirdi.

Borsa ve dövizde nasıl bir seyir bekleniyor?

 

Üç finans devi o şirket için yarışıyor

 

Powell: Ekonomik iyileşme hızlı sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)