BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBitcoin neden 20 bin doları geçemiyor?----

Bitcoin neden 20 bin doları geçemiyor?

Bitcoin neden 20 bin doları geçemiyor?
25 Kasım 2020 - 11:49 www.finansgundem.com

Bitcoin fiyatı 19.469 dolara kadar çıktıktan sonra düzeltme gördü. Önündeki bu 3 engel 20.000 doları aşmasını zorlaştırıyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı Coinbase borsasında 19.469 dolara kadar yükseldi. Aralık 2017'deki zirvesinden bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. En büyük kripto para birimi rekor seviyeyi geçmeye çok yaklaşmış olsa da, yatırımcıların dikkate alması gereken bazı faktörler mevcut.

Bitcoin'in 20.000 dolar seviyesinden geri çekilme olasılığıyla karşı karşıya kalmasının üç olası nedeni bulunuyor:

Olası boğa tuzağı, güçlü direnç ve fazlasıyla kalabalık türev piyasası.

Potansiyel boğa tuzağı senaryosu
Mart ayında Bitcoin fiyatının dip seviyeye ulaştığı süreci bilen kripto para analisti Bitcoin Jack, potansiyel bir boğa tuzağının yaşanabileceğini ortaya koydu.

"Boğa tuzağı" terimi, geç dönem alıcılarının veya uzun vadeli yatırımcıların fiyat düşüşü yaşandığında tuzağa düşmeleri modelini ifade eder.

Analist, Bitcoin fiyatı bir kez daha 19.200 ila 19.300 dolar alanını reddederse, potansiyel bir geri çekilme olasılığının bulunduğunu savundu. 16.000 dolar seviyesinin zorlayıcı bir makro destek olacağını da sözlerine ekledi.

Bitcoin Jack'in potansiyel fiyat hareketine atıfta bulunan NekoZ isimli trader, böyle bir eğilimin mümkün olduğunu savundu. Şöyle yazdı:

"Beklentim 16.000 – 18.000 dolar arasında olduğu için 12.000 dolara kadar düşüşler görmek korkutucu. Ama mümkün… Önceki fiyat hareketlerinin gösterdiği gibi, dirençler genellikle ilk denemede kırılmaz."

20.000 dolar Bitcoin için çok büyük bir direnç seviyesi
Bitcoin 20.000 doları geçerse yeni bir rekor arayışına girecek. Zira 20.000 doların üzerinde BTC'nin nasıl ilerleyeceğini gösteren hiçbir tarihsel veri veya kanıt yok.

BTC, teorik olarak geçen yıl birçok sektör yöneticisi ve analistinin paylaştığı çeşitli hedeflere yükselebilir. Çoğu tahmin, olası fiyat döngüsü için 25.000 ila 100.000 dolar aralığına işaret ediyor.

Dolayısıyla satıcılar, Bitcoin fiyatı 20.000 doları geçtikten sonra agresif bir şekilde harekete geçebilirler.

Fon oranı son derece yüksek
Satıcılar, yüksek miktardaki fon oranları nedeniyle pozisyonlarını 20.000 doların altında oluşturmayı tercih etmeyebilirler.

Büyük kripto para borsalarında, Bitcoin kalıcı takas sözleşmesi için fonlama oranı yüzde 0,05 ila 0,1 arasında değişiyor. Bu durum, alıcıların veya uzun süreli sözleşme sahiplerinin kısa satıcılara pozisyonlarının büyük bir bölümünü ücret olarak ödedikleri anlamına geliyor.

Finansman oranlarının yüksek olduğu düşünüldüğünde, kısa vadeli satıcılar 20.000 doların altındaki bölgeden agresif satışları daha uygun bulabilirler.

Tezgah üstü piyasa fazlasıyla değişken

Zincir üstü veriler, tezgah üstü (OTC) piyasanın çok aktif olduğunu gösteriyor. Bu tipik olarak balinaların, yüklü yatırım yapan oyuncuların ve kurumsal yatırımcıların Bitcoin satın alabileceğini gösteriyor.

CryptoQuant CEO'su Ki Young Ju, bazı düzeltmeler olsa da muhtemelen 20.000 doların aşılacağını söyledi:

"OTC piyasaları hala aktif. BTC Fon Akış Oranı birkaç gün önce üç yılın en düşük seviyesine ulaştı. Ağdaki para yatırma / çekme işlemlerinin yalnızca yüzde 3'ü borsalar üzerinden gerçekleşiyor. Düzeltmeler olabilir, ancak sonunda 20.000 dolar seviyesinin aşılacağını düşünüyorum."

Bitcoin madencileri talebi karşılayamıyor

 

Bitcoin için önemli uyarı!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)