BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBitcoin manipülasyon iddiası Libra için daha fazla siyasi engel demek----

Bitcoin manipülasyon iddiası Libra için daha fazla siyasi engel demek

Bitcoin manipülasyon iddiası Libra için daha fazla siyasi engel demek
05 Kasım 2019 - 16:42 www.finansgundem.com

Cowen analisti, Bitcoin ile ilgili gündeme gelen manipülasyon iddialarının Libra'nın onay süreci için daha fazla siyasi engel anlamına gelebileceğini belirtti

Yatırım bankacılığı hizmetleri veren Cowen & Co. LLC., yeni bir çalışmanın Facebook Inc.'in Librası için daha fazla siyasi engelin yolda olabileceğini belirtti.

Söz konusu çalışmanın iddiasına göre bir manipülatör Bitcoin'un fiyatının 20 bin dolara yaklaştığı dönemde Bitcoin'a yönelik talebi artırmak için stabil kripto para Tether'ı kullandı.

Cowen analisti Jaret Seiberg'e göre Tether'ın Bitcoin manipülasyon planının bir parçası olması durumunda diğer bir stabil kripto para olan Facebook'un önerdiği Librası da onay sürecinde daha fazla zorluk çekebilir.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto paralarla ilgili olarak manipülasyon konusunun en önemli endişelerinden biri olduğunu belirtmişti.

Seiberg'in müşteri notunda “Bu tarz haberler kanun yapıcıların SEC'e kripto paralara dayalı ETF'leri onaylaması için baskı yapmalarını çok daha zor bir hale getiriyor.” ifadesi yer aldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)