BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriBitcoin madenciliğinin büyük kâr sağladığı ülke: Arjantin----

Bitcoin madenciliğinin büyük kâr sağladığı ülke: Arjantin

Bitcoin madenciliğinin büyük kâr sağladığı ülke: Arjantin
01 Haziran 2021 - 10:42 www.finansgundem.com

İran ve Çin'deki düzenlemeler nedeniyle madencilik faaliyetlerinin yara almasıyla, kripto piyasası birkaç haftadır süregelen düşüş ile mücadele ediyor. Bitcoin madencileri, Arjantin'de karmakarışık enerji politikalarından yararlanarak büyümeye başladı.

Kripto piyasası birkaç haftadır süregelen düşüş ile mücadele ederken, pazartesi günü yayınlanan bir habere göre Arjantin'deki Bitcoin (BTC) madencileri, karmakarışık enerji politikalarından yararlanmaya ve büyümeye başladı.

Bloomberg'in Buenos Aires Times'da yayınlanan haberine göre Arjantin'deki madencilik faaliyetleri, para kontrolleri, enerji sübvansiyonları ve artan enflasyon gibi faktörlerden dolayı artış göstermeye başladı.

DÜNYA ÇAPINDA İLGİ GÖRDÜ

Bu faktörlerin birleşimi, uluslararası alanda da ilgi gördü.

Kanadalı madencilik şirketi Bitfarms Ltd., Güney Amerika'nın en büyük madencilik tesisini kurmaya karar verdi. Bitfarms, geçtiğimiz aylarda yeni tesiste bir Bitcoin'in yaklaşık 4 bin dolar maliyet ile üretilebileceğini açıklamıştı.

Cointelegraph Yazarı Agustin Beltramino, bu gelişme için madencilik donanımı almaya koşan aileleri uyardı ve görünen maliyetlerin beklenenden daha engelleyici olabileceğini söyleyerek şunları belirtti: 

Bitcoin fiyatı son ayların en düşük seviyesinde olsa da, Arjantin'deki BTC madenciliği faaliyetleri, enerji giderlerinin çok düşük olması nedeniyle hala kâr getiriyor.

Beltramino, “Gerçek şu ki, Arjantin'de enerji ucuz olsa da, herkes bir gecede kâr sağlayamaz. Madencilik gücü, Arjantin'de madencilikten elde edilecek kârı hesaplamada kilit önem taşıyor" diye açıklarken, şunları da ekledi:

Gerçek kazananlar, bir süredir madencilik yapanlar, çünkü madencilik donanımlarını çoktan amorti etmiş olabilirler. Kripto para madenciliğine yeni başlayanlar ise orta/uzun vadede kâr sağlamaya başlayabilirler.

Kripto paralarda dalgalanmalar sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)