BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriBitcoin madenciliği zorlaşıyor----

Bitcoin madenciliği zorlaşıyor

Bitcoin madenciliği zorlaşıyor
14 Ağustos 2021 - 11:20 www.finansgundem.com

Bitcoin madenciliği %7.3 daha zor hale geldi, bu da madenciler arasında daha fazla rekabet olduğu anlamına geliyor

Bitcoin madencilik ekosistemi yeniden çalışır hale gelince Bitcoin madencilik zorluğu temmuzda yükselişe geçti. Bitcoin (BTC) madencilik zorluğu, toplam hash oranının dörtte üçüne ev sahipliği yapan Çin'in yasaklamalarının ardından düşüşe geçmişti. BTC.com'dan gelen en son veriler, 17 Haziran 2021'den itibaren Bitcoin'in madencilik zorluğunda artış yaşandığını gösteriyor.

Madenciler Çin'den ayrılıp kripto dostu coğrafyalara yerleşirken, Bitcoin ekosistemi peşi sıra iki sıçrama yaşayarak madencilik zorluğunda yüzde 13,77'lik artış meydana getirdi. Haziran ayının ikinci haftasından bu yana ilk kez 15 terahash (T) aşıldı. Bir sonraki zorluk ayarlamasının 27 Ağustos'ta olması bekleniyor ve zorluğun 15,63 terahash'a çıkacağı tahmin ediliyor.

BTC.com’daki verilere göre, ağın son iki haftada bir değişmesinden sonra Bitcoin madenciliği bugün %7,3 daha zor hale geldi . Çin’in madencilik baskısının Bitcoin’in hash oranını %55 oranında düşürmesinden ve zorluk seviyesini yarıya indirmesinden bu yana ikinci olumlu ayarlama.

Bitcoin madencileri, Bitcoin ağındaki işlemleri doğrulamak için gerekli olan karmaşık denklemleri çözmek için rekabet eden güçlü bilgisayarlardır. Çabalarının karşılığında, Bitcoin blok zinciri madencileri yeni basılmış Bitcoin ile ödüllendiriyor.

Bitcoin’in madencilik zorluğu, Bitcoin madenciliği için ne kadar hesaplama gücünün gerekli olduğunu ölçer. Blok zinciri, her 2016 bloktan sonra, kabaca iki haftada bir, ağı destekleyen değişken hesaplama gücünü hesaba katmak için zorluğu ayarlar.

Bugünkü zorluk ayarlaması, art arda ikinci pozitif ayarlamadır. 31 Temmuz’daki son düzenlemeden sonra Bitcoin madenciliği %6 daha zor hale geldi . Olumlu eğilim, Bitcoin’in madenciliğinin tüm zamanların en yüksek artışı olan %21,53 daha zor hale geldiği Mayıs ayının ortasına yakın değil.

Bu rekor kırıldıktan kısa bir süre sonra, Çin Bitcoin madencilerini çökerttiğinde Bitcoin’in zorluk oranı keskin bir şekilde düştü . “Finansal riskleri önlemek ve kontrol etmek” için tasarlanan baskı, art arda dört zorluk düşüşüne yol açtı.

3 Temmuz’da Bitcoin madenciliği , madeni paranın 12 yıllık tarihindeki en büyük zorluk düşüşü olan madencilik yapmak için %28 daha kolay hale geldi . Toronto merkezli Bitfarms’ın baş madencilik sorumlusu Ben Gagnon’un yaptığı bir analize göre, neredeyse tüm Çinli madenciler o zamana kadar çevrimdışı olmuştu. 18 Temmuz’da yapılan bir sonraki düzenlemede Bitcoin madenciliği madenciliği %4.81 daha kolay hale geldi .

Çin baskısı, zorluk ayarlamasını çok etkiledi çünkü bazı tahminlere göre Çinli madenciler Bitcoin ağının hash oranının %65’ini oluşturuyordu . Çin hükümeti madencileri Mayıs ve Haziran aylarında dükkanı kapatmaya zorlamadan önce, Bitcoin’in ortalama hash oranı 15 Nisan’da 198 EH/s ile zirveye ulaştı. Sıkıştırmadan sonra hash oranı 89 EH/s’ye düştü.

Çinli madenciler daha sonra Kazakistan gibi ülkelerde ucuz elektrikten en iyi şekilde yararlanmak için toplu olarak Orta Asya’ya göç etti veya Kuzey Amerika veya Afrika’daki madencilik çiftliklerine madencilik makineleri sattı .

Bugünkü zorluk ayarı ve önceki 31 Temmuz ayarı, daha fazla madencinin tekrar çevrimiçi hale geldiğini gösteriyor. Hash oranı şimdi 106 EH/s’de duruyor.

Fransa merkezli madencilik şirketi Big Block Datacenter’dan 10 Ağustos’ta yayınlanan bir video , Kongo’da inşa edilen yeni bir Bitcoin madenci sitesini gösteriyor, ancak madenci hareketleri veya makinelerin kaynağı hakkında doğrulanabilir veriler elde etmek zor.

Kripto paralar 4. sıraya yükseldi

Bitcoin: Geleceğin parası mı?

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)