BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin madencileri gözünü nükleer enerjiye çevirdi----

Bitcoin madencileri gözünü nükleer enerjiye çevirdi

Bitcoin madencileri gözünü nükleer enerjiye çevirdi
11 Kasım 2021 - 16:45 www.finansgundem.com

Bitcoin madenciliği sektörünün büyük isimleri, yeşil enerjiye geçmeleri yönündeki baskı artarken gözlerini nükleer enerjiye çevirdi.

Bitcoin (BTC) madenciliği sektörünün büyük isimleri, yeşil enerjiye geçmeleri yönündeki baskı artarken gözlerini nükleer enerjiye çevirdi.

GRIID Başkan Yardımcısı Harry Sudok, 10 Kasım'da "Bitcoin & Ötesi Sanal Zirvesi"nde yaptığı konuşmada nükleer enerjinin baz yük için "devasa miktarda temiz ve karbonsuz enerji" olanağı sunabileceğini söyledi. GRIDD, dikey bütünleşmiş Bitcoin madenciliği tesisleri kurmak için düşük maliyetli ve yenilenebilir enerji üreten ABD merkezli bir şirkettir.

Sudock'a göre sübvansiyon programları sonrası ve yenilenebilir enerjiye ilişkin tartışmalar çoğunlukla güneş ve rüzgar enerjisine odaklandı ve nükleer enerjinin olası faydalarını değerlendirmeyi göz ardı etti.

Sudock, “Büyüme oranı şu anda büyük oranda güneş ve rüzgar enerjisine odaklanıyor ve bu son 8-10 yılda başlatılan programların gerçeği. Fakat asıl görmek istediğimiz şey nükleer enerjinin yaygınlık kazanması," diye beirtti.

Blockstream Baş Strateji Sorumlusu Samson Mow da Bitcoin madenciliği ve enerji harcamalarının karmaşıklığını tartışmak için Sudock ile birlikte konuşma yapan konuşmacılardan biriydi.

Mow, Bitcoin madenciliğine ilişkin tartışmalarda FUD'un (korku, belirsizlik, endişe) hakim olan rolüne değindi ve bu durumun yalnızca Bitcoin madenciliği konusunda değil, genel olarak enerji üretimine dair de yanlış anlaşılmalara sebep olabileceğini ileri sürdü.

CSO'ya göre bu yanlış anlaşılmalar, "Bitcoin'in okyanusları buharlaştıracağı" gibi delice manşetlere yol açıyor.

“Büyük resmi genellikle göremiyorlar, çünkü Bitcoin madenciliği küresel enerji tüketiminin yalnızca küçük bir yüzdesini oluşturuyor, yüzde 1'in bir kısmı kadar küçük," diye belirten Mow, "Biz kirliysek, herkes kirlidir, değil mi?” diye ekledi.

Mow da Bitcoin madenciliğinde nükleer enerji kullanımını destekliyor. 

Sorun şu ki, toplum olarak nükleer enerjiyi bir bakıma reddettik ve rüzgar ve güneş enerjisi gibi daha maliyetli, üretmesi daha zor ve her zaman işe yaramayan diğer seçeneklere yöneldik.

Bitcoin Madenciliği Konseyi (BMC), geçtiğimiz ay yaptığı araştırmada küresel Bitcoin ağının yüzde 33'ünü inceledi. Araştırmaya göre küresel madencilik sektörünün sürdürülebilir elektrik enerjisi kullanımı, bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 3 civarından yüze 55,9'a yükseldi.

Kripto paralar haram mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)