BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBitcoin madencileri 60 dakikada 4 milyon dolar kazandı----

Bitcoin madencileri 60 dakikada 4 milyon dolar kazandı

Bitcoin madencileri 60 dakikada 4 milyon dolar kazandı
12 Şubat 2021 - 19:46 www.finansgundem.com

Glassnode’dan alınan verilere göre, Bitcoin madencileri, 60 dakikadan kısa bir sürede 4 milyon dolar gelir elde ederek tarihteki en büyük saatlik gelir seviyesine ulaştı.

 Bitcoin (BTC) madencileri, Glassnode'dan alınan verilere göre 12 Şubat itibarıyla, bir saatten kısa sürede 4 milyon dolar gelir elde etti. Böylece tarihteki en büyük saatlik gelir seviyesine ulaşılmış oldu.

 YENİ BTC MİKTARI YARI YARIYA AZALIYOR

Mayıs 2020'de Bitcoin, tarihinde üçüncü kez blok ödülü yarılanması (halving) işlemini gerçekleştirmiş, madencilik sonunda elde edilen yeni Bitcoin miktarı yarıya inmişti. Blok ödül yarılanmasının ardından, BTC madencilerinin ellerindeki donanımlardan elde ettikleri hesaplama gücünü kullanarak ürettikleri yeni BTC miktarı yarı yarıya azalıyor. Dolayısıyla, madenci gelirleri 'halving' sürecinin ardından yüzde 50 azalır ve bu da kısa vadede madencilik faaliyetlerinde zorlanmaya neden olabilir.

Bitcoin hash oranı ve zorluğu. Kaynak: Digital Assets Data

TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

Diğer taraftan, Bitcoin ağının hash oranı da, yedi günde kabaca yüzde 2,5 olması beklenen art arda dördüncü artan zorluk ayarlaması görerek tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

Öyleyse Bitcoin madenci gelirleri neden artıyor?

Kalan Bitcoin arzının piyasaya sunulma oranını düşürmek için her dört yılda bir blok ödül yarılanması gerçekleşir.

Bitcoin, 21 milyonluk sabit arzına yaklaşırken, yeni BTC'nin çıkarılma hızı halving ile azaltılır. Ancak yarılanma, madencilere kısa vadede maliyetlerini karşılamak için çıkardıkları BTC yetersiz gelebilir.

Teorik olarak, bir yarılanma meydana geldiğinde, piyasaya giren yeni paraların arzı kıtlaştığı için Bitcoin fiyatının yükselmesi beklenir. Bu nedenle, daha yüksek BTC fiyatı, daha az üretim yapan BTC madencisinin giderlerini karşılar hale gelir.

Bitcoin madencilerinin saatlik geliri. Kaynak: Glassnode

TARİHTEKİ EN BÜYÜK SAATLİK GELİR

Bu hafta Bitcoin madencileri, geçen yıla göre yarı yarıya BTC çıkarmalarına rağmen tarihteki en büyük saatlik gelire ulaştılar. Bitcoin'in blok ödülü yarılanmasının ardından değer artışının planlandığı gibi çalıştığını ve madencilerin ellerindeki hash oranlarını artırmaya ve ağın güvenliğine yatırım yapmaya teşvik ettirdiğini gösteriyor.

Glassnode'daki analistler konuyu şöyle özetledi:

"BTC madencileri bir saatte 4 milyon doların üzerinde para kazandı. Bitcoin'in tarihindeki en yüksek saatlik madenci geliri."

Artan madenci gelirinin bir başka nedeni de ağdaki artan işlem sayısı ve bunun sonucunda madencilere ödenen işlem ücretleri. Clarkmoody'den alınan verilere göre, madenci gelirinin yüzde 13,5'i işlem ücretlerinden oluşuyor.

Madenci geliri BTC fiyatı ile artmaya devam edecek mi?

Popüler fiyat tahmin modeli stok akışının (Stock to Flow, S2F) geliştiricisi olan PlanB, Bitcoin'in 288.000 dolara ulaşma yolunda ilerlediğini söyledi.

S2F modeli büyük ölçüde BTC'nin arzına (stok) ve çıkarılmış yeni Bitcoin'lere (akış) dayanıyor. BTC'nin kıtlığına bağlı olarak fiyatın gidişatını tahmin ediyor.

BTC fiyatı 60.000 dolara yaklaşırsa, kripto para biriminin piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşacak. Analistler yaklaşık 56.000 dolar seviyelerinde Bitcoin'i bekleyen büyük bir sıkışmanın söz konusu olabileceğini söylüyor. Bu nedenle, 2021'in ilk yarısında BTC'nin 53.000 dolardan 56.000 dolara yükselme olasılığı hala yüksek.

Bitcoin sınırı zorluyor

 

Bitcoin rekor tazeledi

 

Twitter CFO'su "Bitcoin ödemelerini değerlendiriyoruz"

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)