BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBitcoin "madenci ödülü" öncesinde sert düştü----

Bitcoin "madenci ödülü" öncesinde sert düştü

Bitcoin madenci ödülü öncesinde sert düştü
11 Mayıs 2020 - 15:11 www.finansgundem.com

Piyasa değeri en yüksek kripto para olan Bitcoin, sert düşüşle 10 bin doların altına geriledi

Piyasa değeri en yüksek kripto para Bitcoin, geçen hafta 10 bin doların üzerine tırmanmasının ardından hafta sonu geriledi.

Bitstamp fiyatlarına göre Pazar günü yüzde 10 düşen Bitcoin, 12 Mart'tan bu yana görülen en sert günlük kaybını kaydetti. Bitcoin Cuma gününden beri yüzde 13'ten fazla değer kaybederek, Salı günü gerçekleşecek halving öncesinde TSİ 14:05'te 8,762 dolardan işlem gördü.

Halving/halvening madencilerin ödüllendirildiği kripto para sayısının yüzde 50 azalması anlamına geliyor. Enflasyonu kontrol altına almak için tasarlanan bu olay ile birlikte madencilerin alacağı ödül 12 Mayıs itibarıyla yarıya inecek. Halving her dört yılda bir gerçekleşiyor.

Kripto para piyasa yapıcısı GSR'den Rich Rosenblum, "Pandemi, devam eden teşvik önlemleri ve halving ile büyük bir ihtimalle volatilitenin Mayıs boyunca arttığını göreceğiz." dedi.

Pantera Capital'ın araştırmasına göre Bitcoin, tarihi olarak halvinge 459 gün kala dip seviyesini görmesinin ardından olaya doğru tırmanıyor ve sonrasında sıçrama yapıyor. Halving sonrası ralliler ortalama 446 gün sürüyor.

CME Group hisse senedi araştırma ve ürün geliştirme direktörü Payal Lakhani, Cuma günkü bir blog yazısında "Bitcoin'un üçüncü halvingi şimdiye kadar öncekilerden farklı görünüyor ve sürdürülebilir bir fiyat yükselişi olmuş gibi görünmüyor." dedi.

Bitcoin 10 bin dolar barajını aştı

BOJ’un 138 yıllık tarihinde ilk kadın yönetici

Borsa, günün ilk yarısında yükseldi

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)