BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin hâlâ birkaç kişinin kontrolünde----

Bitcoin hâlâ birkaç kişinin kontrolünde

Bitcoin hâlâ birkaç kişinin kontrolünde
26 Ekim 2021 - 07:39 www.finansgundem.com

67 bin dolara yükselerek rekor kıran ve 100 bin dolar hedefi işaret edilen Bitcoin’in popülaritesi artmasına rağmen coinler hâlâ birkaç kişinin kontrolünde bulunuyor

En fazla talep gören kripto para Bitcoin'in artan popülaritesi, orijinal özelliklerinden biri olan mülkiyetinin sadece birkaç elde toplanmış olmasını değiştirmedi. National Bureau of Economic Researc (NBER) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Bitcoin'deki ilk 10.000 bireysel yatırımcı, dolaşımdaki kripto para biriminin yaklaşık üçte birini kontrol ediyor. Kripto meraklıları, varlığının ilk günlerinden beri Bitcoin'in en büyük sahiplerinin kim olduğunu düşünüyorlar. En büyük adreslerin çoğu genellikle bireyleri değil, diğer yatırımcılar adına Bitcoin tutan borsaları ve diğer kuruluşları temsil ettiğinden, mülkiyet yoğunluğunu belirlemek zor görünüyor.

Bununla birlikte, NBER araştırmacıları, aracılara ve bireylere ait adresler arasında ayrım yapan bir veri toplama yöntemi kullanarak, geçen yılın sonunda birincisinin yaklaşık 5,5 milyon Bitcoin'i kontrol ettiğini, ikincisinin ise yaklaşık 8,5 milyon Bitcoin'i kontrol ettiğini bulabildiler. Ek olarak, en büyük 1000 bireysel yatırımcı yaklaşık 3 milyonu kontrol ediyor ve konsantrasyon daha da büyük olabilir.
Araştırmacılar Igor Makarov ve Antoinette Schoar, "En büyük adreslerin bazılarının aynı varlık tarafından kontrol edildiğini göz ardı edemeyiz, çünkü bu konsantrasyon ölçümü büyük olasılıkla yetersiz kalıyor" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)