BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBitcoin, Google'a 10 kat fark attı----

Bitcoin, Google'a 10 kat fark attı

Bitcoin, Google'a 10 kat fark attı
19 Mart 2021 - 09:41 www.finansgundem.com

Fiyatı bir yılda on kat artan Bitcoin piyasasının değeri 1 trilyon doları aştı. Ancak çevrimiçi para biriminin tükettiği enerji soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

Cambridge Üniversitesi araştırmacıları tarafından derlenen Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi'ne (CBECI) göre, bitcoin tarafından tüketilen toplam enerji bu yıl 128 TWh'ye (Terawatt saat ) ulaşabilir.

Bu, dünyadaki toplam elektrik üretiminin yüzde 0,6'sı veya tüm Norveç tüketiminin fazlası anlamına geliyor.

Uluslararası Enerji Ajansı analisti George Kamiya, "Bu rakamlar, orta ölçekli ülkelerle veya elektrikli araçlar (2019'da 80 TWh) gibi gelişmekte olan teknolojilerle karşılaştırıldığında büyük görünebilir, ancak klima ve fanlar gibi diğer kullanımlara kıyasla küçük kalıyor." dedi.

Google'ın tüm operasyonu 2019'da 12,2 TWh harcadı. Bitcoin madenciliği yapanlar hariç dünyadaki tüm veri merkezleri yılda yaklaşık 200 TWh tüketiyor.

Konuyla ilgili ilk endekslerden birini 2016 yılında bir araya getiren ekonomist Alex de Vries, Bitcoin'in fiyatındaki son artışın kullanımını yoğunlaştıracağına ve enerji tüketimini diğer tüm veri merkezlerinin toplamının ötesine taşıyacağına inanıyor.

Ödül vaadi, bitcoin için yapılan dev veri merkezlerindeki artışı hızlandırdı.

Bitcoin üretimi, özel bilgisayarlar ve işlemciler tarafından karmaşık denklemleri çözen "madenciler" adlı ağdaki kişiler tarafından yapılıyor.

Birçok kişi madencilik yaparken hesaplamaları daha zor hale getirerek para biriminin istikrarlı bir şekilde tedarik edilmesini sağlamak için tasarlanan sistem her 10 dakikada bir, ağdaki bulmacayı başarıyla çözenlere bir miktar bitcoin verecek ödüllendiriyor

CBECI'yi oluşturan ekibi yöneten Michel Rauchs, "Daha verimli yeni makineleriniz varsa, daha fazla makine kullanacaksınız" diyor.

Bitcoin fiyatı şu anda 55.000 doların üzerinde seyrederken, madenciler tam kapasite ile çalışıyor. Bitcoin, heyecanlı yatırımcı talebi üzerine geçen Cumartesi günü 61.742 dolarla tüm zamanların zirvesine ulaştı.

Bank of America’dan kripto yatırımcılarını kızdıracak Bitcoin analizi

 

Mobius: Bitcoin'in çökmemesi için dua ediyorum

 

Büyük şirketlerden Bitcoin duyuruları gelebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)