BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBitcoin Fog'a operasyon! Kurucusu gözaltına alındı----

Bitcoin Fog'a operasyon! Kurucusu gözaltına alındı

Bitcoin Fog'a operasyon! Kurucusu gözaltına alındı
29 Nisan 2021 - 08:23 www.finansgundem.com

ABD, Bitcoin üzerinden yapılan illegal işlemlerle mücadele ediyor. Bu kapsamda, 1 milyon 200 binden fazla Bitcoin aklayan 'Bitcoin Fog' isimli aracı şirketin kurucusu Roman Sterlingov, düzenlenen operasyonla yakalandı.

ABD'li yetkililer, 10 yıllık blockchain verilerinin analizinin ardından karanlık ağ merkezli BTC karıştırma hizmetinin fikir babası olduğu iddia edilen şahsı gözaltına aldı. 1 milyon 200 binden fazla Bitcoin akladığı belirtilen 'Bitcoin Fog' kurucusu Roman Sterlingov gözaltına alındı.

Yetkililer, yasa dışı blockchain hizmetlerinin diğer kullanıcılarına bir uyarı göndermiş oldu: Bugün yaptığınız her şey, faaliyetler defterde sonsuza kadar kayıtlı olduğundan dolayı size dönebilir ve sofistike analiz teknolojisi, yıllar önce işlenen suçları tespit edebilir.

Bitcoin Fog, yaklaşık on yıl boyunca kullanıcıların kripto varlıklarının kökenini ve varacağı noktayı gizlemesine olanak sağladı. Milli Gelirler İdaresi, Rusya-İsveç vatandaşı Roman Sterlingov'u internet sitesinin yöneticisi olduğu sürede değeri 336 milyon dolar eden 1,2 milyondan fazla Bitcoin'i aklamak ile suçluyor.

27 NİSAN'DA GÖZALTINA ALINDI

Sterlingov, 27 Nisan'da Los Angeles'ta gözaltına alınmıştı. IRS, her bir işlemden o zamanlarda yüzde 2-2,5 arasında komisyon aldığını ve yaklaşık 8 milyon dolar kazandığını, fakat bu sayınını günümüzde üssel olarak daha fazla olduğunu tahmin ediyor.

Yetkililer, karıştırma hizmetinden aktarılan Bitcoin'lerin yüzde 23'ünün, Silk Road gibi karanlık ağ merkezli narkotik pazar yerlerine aktarıldığını düşünüyor.

Sterlingov, yetkililerin site yöneticisinin kimliğini tespit etmek için Bitcoin blockchain'ini kullanması ve karıştırma hizmetiyle ilişkili 2011'e kadar uzanan işlemleri teker teker incelemesi sayesinde yakalandı.

Sterlingov, internet sitesini 2011 sonlarında, Japonca'da "Mutlu Yıllar" anlamına gelen bir isim ile kurdu. Sterlingov, Bitcoin Fog'u "yetkililerin ödemelerinizi bulma ihtimalini ortadan kaldıran ve hizmet dahilindeki yatırma ve çekme işlemleri arasında bağlantı kurmayı imkansız hale getiren" bir hizmet olarak pazarlıyordu.

2019'da gizli bir IRS ajanı, platform yoluyla Sterlingov ile iletişime geçti ve uyuşturucu satışlarından kazandığı parayı aklamak istediğini söyledi. İşlemler herhangi bir cevap verilmeden gerçekleştirildi.

Emniyet güçleri, Sterlingov'un Bitcoin Fog'un sunucu giderlerini artık kullanılmayan sanal para Liberty Reserve ile ödediğini tespit etti ve kapatılan öncü kripto borsalarında Mt.Gox ile aktardığı Bitcoin'leri kullanarak ne zaman Liberty Reserve satın aldığını bulabildi.

Bu şekilde Sterlingov'un hesap açarken belirttiği ev adresi ve telefon numarasına da ulaşan IRS, zanlıyı gözaltına alabildi.

Adli blockchain şirketi Chainalysis'ın kurucu ortağı Jonathan Levin, “Bu, doğru araçlara sahip soruşturmacıların, yasa dışı işlemleri kripto paranın şeffaflığını kullanarak nasıl takip edebileceğine güzel bir örnek" yorumunda bulundu.

Bitcoin, değer saklama aracı mı?

Formula-1’deki tek Türk marka olan Bitci, İstanbul Park’a hazır

Bitcoin madencileri saklamaya mı geçti?

Bitcoin opsiyon piyasasında denge korunuyor

VeBitcoin'in CEO'su İlker Baş tutuklandı

 

Bakan Soylu'dan Thodex açıklaması: Dolandırıcılık 108 milyon dolar

 

Thodex vurgununda yeni gelişme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)