BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin çılgınlığı sona mı eriyor?----

Bitcoin çılgınlığı sona mı eriyor?

Bitcoin çılgınlığı sona mı eriyor?
14 Kasım 2022 - 15:57 www.finansgundem.com

Kripto para piyasaları 2022 yılını çöküşe devam ederek mi kapatacak yoksa bir sonbahar rallisi, yatırımcılara nefes mi aldıracak?

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasaları yaşadığı güven kaybını tamir etmeye çalışıyor. Yatırımcılar bugün yaşanan hafif toparlanmanın akıbetini merak ediyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, kripto para borsası FTX’in iflasının etkileri sürerken, kripto para piyasası büyük baskı altında. Birçok uzman, yıl başından bu yana yaşanan çöküşün devam edeceği görüşünde.

Bugün piyasa hafif toparlanma işaretleri gösterse de, kripto paralara daha geniş perspektiften bakan birçok yatırımcı, güven duygusunun tamir edilmesinin zor olacağını düşünüyor. Bu isimlerin başında ise Ekonomist Peter Schiff geliyor.

Dip çok uzakta olabilir

Benzinga’dan Shanthi Rexaline’in haberine göre, dünyanın en büyük altın yatırımcılarından Peter Schiff, kripto para piyasalarında dip seviyelerin tahmin edilenden daha aşağıda olabileceğini söylüyor. Özellikle Bitcoin’e karşı olmasıyla tanınan Schiff, Bitcoin çılgınlığının bir süre rafa kalkacağını iddia ediyor.

Ekonomist Peter Schiff, FTX borsasının iflasının, 2021 yılının sonlarında kripto para birimlerinde görülen dev rallinin bir sahtekarlık olduğunu kanıtladığını öne sürüyor. Schiff, bir yıl önce Bitcoin 69 bin dolar seviyelerine ulaştığında görülen muhteşem kripto rallisinin ana nedeninin, eşi benzeri görülmemiş kripto reklamları ve spekülatif satın almayı finanse eden kaldıraçlı alım satımlar olduğunu söylüyor.

Altın daha iyi bir bahis

Yatırımcı Kevin O'Leary'nin kriptoda dibin görüldüğüne dair tweetine yanıt olarak ise Schiff, dip seviyenin ‘çok uzakta’ olduğunu, kriptoda asıl görülenin ‘tepe’ olduğunu belirtiyor.

Schiff ayrıca, hükümet düzenlemelerinin FTX ve benzeri dolandırıcılıkları önlemeye yönelik bir çözüm olduğu konusunda da O'Leary ile aynı fikirde olmadığının altını çiziyor. Schiff, “FTX olayından alınacak ders, yatırımcıların daha iyi durum tespiti yapması ve spekülatif çoğunluğa uyarak piyasaya atlamaması” diyor.

Schiff ayrıca, “Faiz oranları merkez bankaları tarafından değil, serbest piyasalar tarafından belirlenen sağlam paraya ihtiyacımız var” diyerek genel ekonomi hakkındaki görüşlerini de aktarıyor. Uzun yıllardır açık bir altın destekçisi olan Schiff, bir kez daha altın vurgusu yaparak altının yatırıma değer nadir araçlardan biri olduğunu tekrarlıyor.

Altın rekora doymuyor

 

Kriptolarda FTX etkisi: Düşüş ivme kazandı

 

Binance, FTT'nin yatırım işlemlerini durdurdu!

 

Binance’in Kurucusu Zhao: Finansal çöküş yolda

 

Kripto para borsası Binance’de büyük panik!

 

Ünlü milyarderden FTX yorumu: Açgözlülükten battı

 

Ünlü hedge fonu sermayeyi FTX’e kaptırdı

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)