BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBitcoin Bank vurgunu----

Bitcoin Bank vurgunu

Bitcoin Bank vurgunu
28 Şubat 2021 - 11:12 www.finansgundem.com

Kripto para piyasalarında yaşanan sert fiyat hareketleri dolandırıcıları harekete geçirdi. Her zaman olduğu gibi çok para kazanmak amacıyla sistem girenlerin paraları buharlaştı

Hiçbir düzenlemeye tabii olmayan kripto para piyasasında dolandırıcılar istedikleri gibi at koşturuyor. Bitcoin başta dijital para üretimi yaparak yüksek kazanç elde etme vaadi ile 328 vatandaşı dolandırdıkları tespit edilen 37 kişilik bir şebekeye operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli 15 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda şebekenin 19 üyesi gözaltına alındı.

Savcılıkça yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şirketin dijital para üretimi yaparak yüksek kazanç elde etme vaadi ile vatandaşlardan para topladığını, bu yöntem ile dolandırıcılık faaliyeti yürütüldüğünü belirledi.

37 ŞÜPHELİ
Uzun süre devam eden teknik ve fiziki takibin ardından 37 şüphelinin yakalanması için bu sabah İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Bursa, Balıkesir, Manisa, Konya, Samsun, Van, Nevşehir, Eskişehir, Kocaeli ve Sakarya olmak üzere 15 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda 19 şebeke üyesi yakalanırken, adreslerde çok sayıda materyal ele geçirildi.

SAADET ZİNCİRİ

Söz konusu şebeke üyelerinin, dolandırıcılık eylemlerini gerçekleştirebilmek amacıyla “piramit yapı” kurdukları, bu yolla çok sayıda vatandaşı mağdur ettikleri anlaşıldı. Yapılan araştırmalarda yeni üyelerin sisteme dahil olmaları ile şüphelilerin bu şahıslar üzerinden haksız kazanç temin ettikleri ortaya çıkarıldı.

328 KİŞİ DOLANDIRDILAR

Şebeke üyelerinin şu ana kadar 328 kişiyi dolandırdıkları tespit edilirken, bu rakamın artabileceği kaydedildi. Şebeke tarafından gerçekleştirilen vurgunun boyutunun ise bir hayli yüksek olduğu öğrenildi. Dijital para vurgununda 1 milyon 270 bin, 12 bin dolar ve 4 milyon 177 bin TL haksız kazanç elde ettiği tespit edildi. Operasyonda yakalanan 19 şüpheli İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındı. Zanlıların polisteki sorgusu sürerken, adreslerinde bulunamayan firari 18 şüphelinin yakalanması için operasyonların sürdüğü bildirildi.

ÇİFTLİK BANK GİBİ
Kripto para fiyatlarının denetimsiz bir şekilde artmasını fırsat bilen dolandırıcıların, düzenlemenin almadığı alanda rahatlıkla vurgun yapması dikkat çekiyor. Daha önce binlerce kişiyi dolandıran ve yüz milyonlarca liralık vurgun yapılan Çiftlik Bank yöntemine benzer bir yöntemle vatandaşlardan para toplayarak haksız kazanç elde ettiği anlaşıldı. Önceki gece yarısı yapılan operasyonda tespit edilen vurgun miktarı 16 milyon TL civarında olduğu belirlendi.

Bitcoin 45 bin doların altına geriledi

Bitcoin'in ödeme aracı olamamasının 5 nedeni

Bitcoin 100 bin dolar mümkün mü?

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Xv01 Mart 2021 06:22

    Adamlar yüz ikiyüz bin dolara sistem kuruyır ve coin ihrac ediyor milyarlarca dolar kazanıyor. Büyğk parakar söğüşlediler insanlardan! Zamanı gelince bu sanal para oyununa son verilir!! Zaten bazı coinler piyasadan yüzlerce milyon emdi ve sonra birden yok oldu!

  • Ers01 Mart 2021 06:13

    Hayali varlık! Ve saadet zinciri oyunu! Talep oluştur yükselt. İnsanları iyice söğüşleyince koparırlar Bakalım devletler ne zaman yasaklayacak.

  • Rsd01 Mart 2021 01:40

    Devletler para ihrac ederek vergilerden çok daha fazla kazanırlar! Onun bunun ürettiği hiç bir karşılığı ve garantidi olmayan paranın kullanılmasına izin vermezler! Bu coin oyunun daha ortalarındayız, birileri piyasayı iyice sağdıktan sonea ve zamanı gelince coinler buhar olacak! Devletler senyoraj hakkından (en büyük gelir kaynakları) elde ettikleri kazancı ne ne üdüğü belirsiz insanlara mı devredeceklerini sanıyorsunuz! Ahmakça bir sanı! Zamanı gelince sistem çöker ve illegalize olur!

  • Cripto 01 Mart 2021 01:33

    Cripto para imiş, düzenleme gerekli imiş! Varlığı da saçma, düzenleme gelir demek daha saçma! Ali veli selami veya ne üdüğü belirsiz adamlar para çıkarıp ihrac edecek ve dğnyada insanlar bu parayı kullanacak! bir kaç yüz bin dolara kurdukları sistemle coin ihrac ederek yüz milyonlarca veya milyarlar dolar kazanacak! İnsanların eline verip bu coinleri, insanlarda saadet zinciri içinde bu coinler üzerinden kumar oynayacak! Bir tavan bir taban! Karşılığı olmayan bir para, ve heran her oranda değer düşüklüğüne ger maruz kalma olasılığı olan bir para! Böyle bir varlığın tşcarette kullanılması mantıklı mı! Birde ekonomi uzmanları profesörler çıkmış gelecekte bu paralar kullanılacak muhabetleti yapıyorlar! Hastirin orda! Devletlerin parası kullanılmayacak yetine ne üdüğü belirsizletin paraları kullanılacakmış! De gedin ordan! Saadet zinciri oyunu, bu arz talep oluşturma zinciri zamanı gelince kopacak! Fişileri çekilip elektrikleri kesilecek!

  • MURAD28 Şubat 2021 12:55

    bu sahte paraları kapatın işleme dolandırmaktan başka bir şey değil ş eur var altın var hisse senedi var ne gerek sanal paraya sadece rakam var kendisi hiç yok

  • Ali28 Şubat 2021 12:52

    Mafya ve uyuşturucu çeyrlerinin kara para aklama yeri. Helal para kazanıp buraya para yatıran nasıl rahat uyuyor.

  • Nuri28 Şubat 2021 11:41

    Bunun bitcoinle alakası yok.kerizler kendi eliyle vermiş.iyi olmuş oh.bende oynuyorum ama al ye diye kimseye vermiyorum.

  • Veli28 Şubat 2021 13:44

    Sıranı bekle, o zaman sana da aynısını diyecek olanlar olacak. "oh olsun" ben demem

  • EKRİST28 Şubat 2021 11:27

    kerizler olmasa uyanıklar veya dolandırıcılar nasıl para kazanacaklar.sonra arkasında hiç bir kimse ve kanunun olmadığı bir para.

  • Mert 28 Şubat 2021 11:22

    Benimde paribu da uçtu