BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin arzının yüzde 90'ının madenciliği tamamlandı----

Bitcoin arzının yüzde 90'ının madenciliği tamamlandı

Bitcoin arzının yüzde 90'ının madenciliği tamamlandı
13 Aralık 2021 - 17:46 www.finansgundem.com

Dolaşımda olan Bitcoin arzı, pazartesi günü önemli bir kilometre taşına ulaştı. Son Bitcoin blok ödülü yarılanmasından bir buçuk yıl sonra, maksimum BTC arzının yüzde 90'ının madenciliği tamamlandı.

Dolaşımda olan Bitcoin (BTC) arzı, pazartesi günü önemli bir kilometre taşına ulaştı. Son Bitcoin blok ödülü yarılanmasından bir buçuk yıl sonra, maksimum BTC arzının yüzde 90'ının madenciliği tamamlandı.

Blockchain.com verilerine göre dolaşımda olan Bitcoin sayısı, pazartesi günü itibarıyla 18,899 milyona ulaştı. Yani, geriye madenciliği yapılacak toplam arzın yalnızca yüzde 10'u kaldı. İlk yüzde 90'ın madenciliği yaklaşık 12 yıl sürerken, geri kalanının madenciliğiyse biraz daha uzun zaman alacak.

Bitcoin, anonim yaratıcısı Satoshi Nakamoto tarafından belirlenen 21 milyon maksimum arza sahip. Bu sınır Bitcoin'in kaynak kodunda yazılı ve ağ düğümleri tarafından uygulanıyor. Sınırlı arz, Bitcoin'in bir para birimi ve yatırım aracı olarak değerini koruması için kritik önem taşıyor.

Cointelegraph'ın da belirttiği gibi, tüm Bitcoin'lerin madenciliğini tamamlamak 119 yıl sürecek. Sürenin bu kadar uzun olmasının ardında Bitcoin halving olarak bilinen önceden saptanmış protokol yürütümünün yeni Bitcoin üretme hızını her dört yılda bir yarı yarıya azaltması yatıyor.  

Bitcoin blockchain'i yeni BTC'leri yalnızca yeni blokları doğrulayan madencileri ödüllendirmek için ürettiğinden dolayı, halving dolaşımda olan arz artarken üretilen Bitcoin'in azalmasını sağlıyor. BTC madencileri, Mayıs 2020'den beri her bir blok için 6,25 BTC ödül alıyor. Bu miktar 2024'teki bir sonraki halving'de 3,125 BTC'ye düşecek.

Blok ödülü 2040'ta 0,2 BTC'nin altına gerileyecek ve 21 milyondan geriye madenciliği yapılacak yalnızca 80 bin Bitcoin kalacak. Son Bitcoin'in madenciliğini yapmak ise 40 yıla yakın sürecek.

Bitcoin dibi gördü

 

Bitcoin'de 2017'deki gibi bir düşüş olur mu?

 

Katı kripto kuralları Bitcoin milyarderlerini kaçırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)