BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme Sistemleri'Bitcoin 51 bin dolar altına da inse sorun yok'----

'Bitcoin 51 bin dolar altına da inse sorun yok'

'Bitcoin 51 bin dolar altına da inse sorun yok'
26 Mart 2021 - 12:57 www.finansgundem.com

Zincir üstü veriler, Bitcoin fiyatındaki mevcut düzeltmelerin yükseliş trendine engel teşkil etmediğine işaret ediyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı, bugün itibarıyla 6,1 milyar doları bulacak opsiyon sözleşmesinin sona erecek olmasından etkilenerek 50.400 dolar seviyesine kadar geriledi.

Düşüş birçok trader için sürpriz değil ve bazı uzmanlar 47.000 dolar destek seviyesinin test edilebileceğini belirtiyor. Bitcoin kısa vadeli yükseliş ivmesini kaybetmesine rağmen, vadeli işlem primleri dâhil olmak üzere çeşitli türev göstergeleri fiyatın 50.000 doların altına düşmeyeceğini ileri sürüyor.

Teknik göstergeler Bitcoin'in kısa vadeli fiyat hareketi için karışık sonuçlar sunarken, dijital varlık yeniden 52.000 dolar seviyelerine tırmandı. Önde gelen varlık fonlarının BTC pozisyonu açmaya devam ettiği söyleniyor.

“AŞIRI SATIŞ”

Glassnode kurucu ortağı ve CTO'su Rafael Schultze-Kraft, kısa süre önce 51.100 ila 54.000 dolar arasında gerçekleşecek düşüşün altını çizmişti. Perşembe günkü düşüşün ardından gönderdiği tweet'te Schultze-Kraft, düşüşü "beklenmedik" şeklinde değerlendirmediğini, genel tablonun halen yükseliş yönünde olduğunu belirtti.

Yapısal olarak hiçbir şey değişmedi. Henüz uzun vadeli düşüşe işaret eden bir veri görmedim.

Bitcoin'in 6 aydan uzun süre içinde en yüksek miktarda azalan likit arzı yakın vadede olası bir geri dönüşe kanıt sunuyor.

Bu durum, çok sayıda BTC'nin dolaşımdaki arzdan çekildiğini, boğaların fiyatın yükselmesine hazırlandıklarını, uzun vadeli yatırım amacıyla soğuk cüzdanlara transfer yaptıklarını gösteriyor.

ALTCOİN'LERDE DİPLER

Piyasadaki trader'lar son kazançlarını korumak için pozisyonlardan çıkarken, altcoin'lerin çoğu Bitcoin satışından sert bir şekilde etkilendi.

Altcoin'ler arasında öne çıkanlardan biri, merkeziyetsiz finans (DeFi) ve non-fungible tokenlerdeki (NFT) yükselişe öncülük eden Aragon (ANT) oldu. Holochain (HOT) ve Balancer (BAL) de sırasıyla yüzde 5,2 ve 6,4 yükseliş yakaladı.

Kripto para piyasasının toplam değeri şu anda 1,62 trilyon dolar ve Bitcoin'in hâkimiyet oranı yüzde 59,4 seviyesinde bulunuyor.

Japonya’da dijital para hazırlığı

Bitcoin dolandırıcılarına operasyon

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)