BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin 10.000 dolara düşebilir iddiası----

Bitcoin 10.000 dolara düşebilir iddiası

Bitcoin 10.000 dolara düşebilir iddiası
03 Aralık 2021 - 13:20 www.finansgundem.com

Bitcoin fiyatı yükseliş hissi uyandırsa da, deneyimli yatırımcıdan korku veren bir tahmin geldi.


Bitcoin (BTC) fiyatı 56.000 dolar seviyesine tutunmaya çalışırken  piyasa uzmanından korku veren açıklamalar geldi.

2 Aralık tarihinde Business Insider tarafından paylaşılan bir haberde, deneyimli bir yatırımcı olan Navellier & Associates kurucusu Louis Navellier’in görüşlerine yer verildi. Navellier, Bitcoin fiyatının haddinden fazla şiştiğini, önümüzdeki dönemde yüzde 80’e yakın düzeltme görerek 10.000 dolara kadar düşebileceğini ileri sürdü.

Bitcoin yatırımcıları panik satışı yapar mı?

            BTC/USDT paritesine ait günlük grafik. Kaynak: TradingView

Yaklaşık üç hafta önce Bitcoin, 70.000 dolar seviyesine yaklaşarak tüm zamanların en yüksek değerini elde ettikten sonra yüzde 18’e yakın geriledi. Geleneksel piyasalar için bu hareket çok keskin olsa da kripto para dünyası için doğal sayılabilir.

           BTC/USDT paritesine ait haftalık grafik. Kaynak: TradingView

2020 yılının ilk çeyreğinde 10.000 dolara çıkmayı başaran Bitcoin, KOVID-19 pandemisinden kaynaklanan panik satışlarıyla mart ayında 4.000 doların altına düşmüştü.

Ardından çok güçlü bir yükseliş trendine giren en büyük kripto para birimi yüzde 1.600'den fazla yükseliş elde etti.

Daha sonra düzeltme sürecine giren ve mayıs ila temmuz ayları arasında neredeyse yarı yarıya gerileyen parite bir kez daha yükseliş yakaladı ve kasım ayında tüm zamanların en yüksek değerini gördü.

Bitcoin fiyatında balon mu oluştu?

Deneyimli bir yatırımcı ve yazar olan Louis Navellier, daha güçlü bir düşüş sürecinin kapıda olduğunu söyledi. Bunun kanıtı olarak da Oscarlı oyuncu Matt Damon'ın oynadığı bir televizyon reklamına işaret ederek, 100 milyon dolarlık Crypto.com reklam kampanyası üzerinden Bitcoin çılgınlığının oluşturulduğunu söyledi.

"Fed geri adım atıyor ve bu durum Bitcoin'in de bir parçası olduğu risk varlıklarında düzeltme meydana getirmeli. Fed ne kadar zayıflarsa, hem hisse senetlerinde hem de tahvillerde daha fazla oynaklık görürüz. Ve tabii ki Bitcoin’de de...”

Navellier, satış sürecinin devam etmesi durumunda Bitcoin değerinin yüzde 80 değer kaybedeceğini düşünüyor.

"46.000 doların [200 günlük hareketli ortalama] altına bir düşüşü sarı bayrak olarak tanımlamak gerekir. Baharın en düşük seviyesi olan 28.500 doların altına bir düşüş ise tamamlanmış büyük bir çift tepe modeli oluşturur. Bu da 10.000 doların altına bir düşüşe işaret eder.”

Teknik analizlerde, iki defa direncin ya da desteğin test edildiği ve başlangıç fiyatına geri dönüldüğü modele İkili Dip ve İkili Tepe denir. Bu model, genellikle trendin değişimine işaret eder.

Bitcoin fiyatı, kimi analistlerin beklentisinin altında kaldı. Söz gelimi stok akışı fiyat tahmin modelinin geliştiricisi PlanB, kasım ayını "en kötü senaryoda" 98 bin dolarda kapatmayı hedefliyordu ancak bu durum gerçekleşmedi.

Omikron Bitcoin vadelilerinde bireysel yatırımcılara kazandırdı

 

Ethereum, Bitcoin'in önüne geçebilir

 

Bitcoin'den sabır testi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)