BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBIST Genel Müdürü Murat Çetinkaya TCMB'ye mi atanıyor----

BIST Genel Müdürü Murat Çetinkaya TCMB'ye mi atanıyor

BIST Genel Müdürü Murat Çetinkaya TCMB'ye mi atanıyor
22 Ağustos 2019 - 18:15 www.finansgundem.com

Merkez Bankası'nda (TCMB) bugün itibarıyla boş bulunan iki başkan yardımcılığından birine BIST Genel Müdürü Murat Çetinkaya’nın atanması değerlendiriliyor

Borsa İstanbul Genel Mürürü Murat Çetinkaya'nın Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanması bekleniyor. Reuters'a bilgi veren ve adlarının açıklanmasını istemeyen üç kaynak Çetinkaya’nın atamasının kısa sürede tamamlanmasını beklediklerini, benzer şekilde diğer başkan yardımcılığı atamasının yine kısa sürede gerçekleşmesini öngördüklerini belirttiler.

Başkan yardımcısı olarak atanması beklenen Çetinkaya halen Borsa İstanbul'da Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevlerini yürütüyor. 1970 doğumlu Çetinkaya çalışma hayatına Ziraat Bankası'nda başladıktan sonra kamuda birçok banka ve iştirakte yönetici olark görev aldı.

Haziran 2017'de Borsa İstanbul'a Genel Müdür ve Takasbank'a Yönetim Kurulu Başkanı olan Çetinkaya, Nisan 2019'dan itibaren ise Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Temmuz ayı başında "gerekeni yapmayan" sözleriyle nitelendirdiği TCMB eski Başkanı Murat Çetinkaya'yı görevden almış yerine Haziran 2016 dan bu yana TCMB başkan yardımcısı olarak gören yapan Murat Uysal'ı atamıştı.

Görevden Temmuz ayında alınan TCMB eski başkanı Çetinkaya ile TCMB’ye başkan yardımcısı olarak atanması beklenen Çetinkaya arasında isim benzerliği dikkat çekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)