BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBischoff: Dış finansmana bağlılık Türkiye için problem----

Bischoff: Dış finansmana bağlılık Türkiye için problem

Bischoff: Dış finansmana bağlılık Türkiye için problem
28 Haziran 2019 - 17:30 www.finansgundem.com

JP Morgan Securities Yönetim Kurulu Başkanı Winfried Bischoff, dış finansmana bağlı olmasının Türkiye için problem oluşturduğunu söyledi

JP Morgan Securities Yönetim Kurulu Başkanı Winfried Bischoff, Sabancı Üniversitesi tarafından düzenlenen CES Konferansı'nda konuştu.

Düşük faiz ortamı nedeniyle gelişmekte olan ülkelerin gelişmiş ülkelere kıyasla çok daha şanslı olduğunu kaydeden Bischoff, gelişmiş dünya için düşük faiz oranlarına sahip olmanın korkunç bir şey olduğunu söyledi.

Çok fazla likiditenin olduğunu ve bu likiditenin kullanılması gerektiğini bildiren Bischoff, "Likiditenin artan bir şekilde varlıklara yatırıldığını görüyoruz. Bu noktada bazı problemler oluşuyor. Gelişmiş ülkelerde en büyük tehlikenin tahvil fonlarında yattığını söyleyebilirim. Gelişen ülkeler çok daha şanslı. Elbette ticaret sürtüşmeleri olacaktır ancak kendi ekonomilerini geliştirmeye başlıyorlar, aralarında ticaret yapıyorlar. Bunun özellikle Asya'da arttığını görüyoruz, olumlu bir durum" diye konuştu.

Türkiye'ye ilişkin görüşlerini de paylaşan Bischoff, enflasyondaki düşüşle birlikte Türkiye'de de Faiz oranlarının düşeceğini söyledi.

Türkiye'nin nasıl finansman sağlayacağı sorusunun sorulması gerektiğini dile getiren Bischoff, Türkiye'de tasarruf oranının düşük olması nedeniyle finansmanın kendi tasarruflarından ziyade dış piyasadan geldiğini belirtti. Bischoff, Türkiye'nin Döviz piyasasına bağlı olmasının Türkiye için problem oluşturduğunu dile getirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)