BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBirleşik Arap Emirlikleri, Kovid-19 kısıtlamalarını kaldırdı----

Birleşik Arap Emirlikleri, Kovid-19 kısıtlamalarını kaldırdı

Birleşik Arap Emirlikleri, Kovid-19 kısıtlamalarını kaldırdı
07 Kasım 2022 - 12:52 www.finansgundem.com

BAE, tüm Kovid-19 kısıtlamalarını kaldırma kararı aldı. Buna göre maske takmanın zorunlu olacağı sağlık kurumları dışında maske takmak, kişisel namazlık üzerinde namaz kılmak isteğe bağlı hale gelecek.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kovid-19 kısıtlamalarını hafifletmenin ikinci aşamasının pazartesi gününden itibaren yürürlüğe girdiğini duyurdu. Bu kapsamda yeni tip korona virüs (Kovid-19) için uygulanan tüm kısıtlamalar ve ihtiyati tedbirler de iptal edilecek. Maske takmanın zorunlu olacağı sağlık kurumları dışında ibadethaneler ve camiler dahil tüm açık ve kapalı alanlarda maske takmak isteğe bağlı olacak.

Ulusal Acil Durum ve Afet Yönetim Otoritesi resmi sözcüsü Dr. Seyf ez-Zahiri, dün yaptığı basın açıklamada, “Kararın yürürlüğe girdiği tarihten sonra camiler ve ibadethanelerle ilgili olarak yapılan düzenlemeler de uygulanacak. Buna göre artık zorunlu olmadığı için kişisel namazlık üzerinde namaz kılmak isteğe bağlı hale gelecek. ALHOSN uygulamasının ülke içinde ve dışında aşı sertifikalarını ve test sonuçlarını göstermek için kullanımı istek üzerine sınırlandırılacak ve böylece kamu tesislerine girmek için belge gösterimi artık gerekli olmayacak. Spor etkinliklerinde, etkinliğin türüne veya önemine göre ulusal ve yerel düzeydeki organizasyon kuruluşları ön muayene veya aşı sertifikası talep edebilir” dedi.

Ez-Zahiri, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz Eylül ayında Kovid-19 ile ilgili kısıtlamaları hafifletmek için birçok önlem açıklandıktan sonra, bugün kısıtlama önlemlerinin ikinci aşamasının haberini aldık. Önlemleri hafifletme kararları, ülkedeki epidemiyolojik durum incelendikten ve Kovid-19 virüsü bulaşmış vakalar için hastaneler ve yoğun bakımlardaki doluluk oranlarını izledikten sonra alındı.”

Sözcü, açıklanan tüm kararların dikkatli bir çalışma ve tüm hayati sektörlerde sürekli yapılan araştırmalara göre verildiğine de dikkat çekti.

Dr. Seyf ez-Zahiri, koronavirüsün yeni dalgasını önlemek için sağlık sektöründe birçok önlem alınacağını da belirtti. Önlemler kapsamında bakteriyel ve viral hastalıkların takibi için bilimsel araştırmalar ve genetik çalışmalar desteklenecek. Ayrıca sağlık yetkililerinin gelecekteki değişiklikler veya acil olaylara müdahale yeteneklerini geliştirmek için ihtiyatlı gözetim ve takip de yapılacak. Dr. ez-Zahiri Kovid-19'a yakalananlar için laboratuvar muayenesi ve tedavisi ile ilgili sağlık prosedürlerinin ve beş günlük izolasyon süresinin sürdürüleceğini belirtti.

Önlemlerin, herkesin sağlık ve güvenliğinin yararına olduğunu belirten sözcü, toplumun özelde Kovid-19 virüsünün tehlikeleri ve genelde mevsimsel grip konusunda eğitilmeye devam edileceğini söyledi. Öte yandan Sağlık ve Toplumu Koruma Bakanlığı, Federal Rekabet Edebilirlik ve İstatistik Kurumu ve Ulusal Acil Durum ve Afet Yönetim Otoritesi'nin resmi web sitesinde güncel verilerin yayınlanmasına devam edileceği de belirtildi.

Ez-Zahiri, açıklanan tüm prosedürlerin ülkedeki epidemiyolojik durumdaki gelişmelere göre güncellenebileceğini, değiştirilebileceğini ve gelişmelerin sürekli olarak duyurulacağını belirtti. Yetkili, BAE'nin yüksek bir pozisyon aldığını ve geniş bir uluslararası sertifikaya sahip az rastlanan küresel bir model haline geldiğini vurguladı. Ayrıca BAE’nin, esneklik, şeffaflık ve profesyonellik ile karşılaştığı zorluklara karşı büyük bir zafer elde eden ilk ülkelerden biri olduğunu da kaydetti. (Şarkul Avsat)

BAE ile ABD'den 100 milyar dolarlık yenilenebilir enerji anlaşması

 

Inditex, Rusya'da BAE'li Daher gruba satılıyor

 

BAE'den, Ukrayna'ya 100 milyon dolarlık insani yardım

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE lideriyle telefonda görüştü

 

BAE ve Umman'dan iş birliği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)