BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBirleşene büyük vergi avantajı----

Birleşene büyük vergi avantajı

Birleşene büyük vergi avantajı
25 Kasım 2016 - 08:16 www.finansgundem.com

Yeni torba tasarıya göre, birleşen şirketler, 3 hesap dönemi boyunca elde ettiği kazancın üzerinden yüzde 20 değil, yüzde 5 vergi ödeyecek

Hükümetin Meclis'e gönderdiği yeni torba tasarıyla Türk karasularındaki yatların yanı sıra birleşen küçük ve orta boy işletmelere vergi kolaylığı geliyor.

Buna göre, başka bir ülkeye kaydettirilmiş olan yat, kotra, tekne ve gezinti gemilerinin Türkiye'ye kaydettirilmesi veya ithal edilmesi halinde sahiplerinden hiçbir vergi, resim veya harç alınmayacak. Ayrıca bu taşıtların sahipleri hakkında geçmişe dönük olarak hiçbir tahkikat ya da incelemede de bulunulmayacak. Torba tasarıda yer alan başka bir maddeyle de sanayici olarak üretim yapan küçük ve orta ölçekli işletmelere “birleşme” teşviki verilecek.

2017'DE DE DESTEK SÜRECEK

Buna göre, birleşerek büyümeyi tercih eden bu işletmeler 3 hesap dönemi boyunca elde ettikleri kazançları üzerinden yüzde 20 yerine yüzde 5 oranında Kurumlar Vergisi ödeyecek. Torba tasarıyla ayrıca belediyeler ile il özel idarelerinin sattığı gayrimenkullerin tesliminden KDV alınmaması da öngörüldü.

Yurt dışından ithal edilen 40 bin kaçak araca da af getiriliyor. El konmuş olan 8 bin araç için ödenmesi gereken ÖTV tutarının yüzde 25'i tutarında ilave vergi ödenmesi halinde bu araçlar sahiplerine iade edilecek. Torba tasarıyla ayrıca Merkez Bankası'nın yılda 12 kez yaptığı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı sayısı 8'e düşürülüyor. Ayrıca bu yıl asgari ücrete destek amacıyla işverenlere sağlanan 100 liralık Hazine ödemesine 2017 yılında da devam edilecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)