BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBirinci Dünya Savaşı temizliği 10 yıl sürecek----

Birinci Dünya Savaşı temizliği 10 yıl sürecek

Birinci Dünya Savaşı temizliği 10 yıl sürecek
27 Şubat 2020 - 08:55 www.finansgundem.com

İsviçre’de, İkinci Dünya Savaşı’ndan kalan cephaneler temizleneceği için Mitholz köyü sakinleri yaklaşık 10 yıl boyunca evlerinden ayrı kalacak.

İkinci Dünya Savaşı’nda yer altı deposu olarak kullanılan Mitholz’da, 3 bin 500 ton askeri mühimmat bulunuyor. Yer altı deposunda göçükler oluştuğu için çevredeki kayaların patlayıcıların üzerine düşme riski bulunuyor.

1947’deki patlamada mühimmatın yarısı parlarken olayda 9 kişi hayatını kaybetmişti. Savunma Bakanlığı ikinci bir patlama riskinin yıllardan beri göz ardı edildiğini bildirdi.

Bakanlık, bu hafta köyün tahliyesiyle ilgili başlattığı değerlendirmelerde riskin artık kabul edilemez noktaya geldiğini ve köyün tamamen boşaltılmasının en iyi seçenek olduğuna karar Verdi. Bakanlık, mühimmatın etkisiz hale getirilmesinin ne kadar süreceğine bağlı olarak köy halkının evlerinden 10 yıl kadar uzak kalabileceğini kaydetti. Yetkililer patlayıcıların en erken 2031 yılına kadar ortadan kaldırılabileceğini açıkladı.

Ayrıca köyden geçen karayolu ve tren hattı yeniden düzenlenecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)