BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBiri Alman devi üçlü konsorsiyum STFA’nın rüzgarına talip----

Biri Alman devi üçlü konsorsiyum STFA’nın rüzgarına talip

Biri Alman devi üçlü konsorsiyum STFA’nın rüzgarına talip
10 Nisan 2019 - 17:21 www.finansgundem.com

Aunde Teknik, COYS Tekstil ve Acarlar, STFA Yatırım Holding’in enerjideki en önemli projelerinden 120 MW’lık Evrencik RES’in tamamını almak için masaya oturdu.

CÖMERT YILDIZ – FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL

Türkiye’nin en büyük rüzgar enerjisi projelerinden Evrencik’e tekstilciler talip oldu. Daha önce Gencer Enerji’ye satılması planlanan şirketi, Alman ve Türk şirketlerin oluşturduğu konsorsiyum alıyor. STFA Yatırım Holding’in enerjideki en önemli projelerinden olan ve İngiltere merkezli RES Group’un 2012’de Kırklareli’nde kurduğu Evrencik Rüzgar Santrali’ni teknik tekstil yapan 3 firma almak için görüşmelere başladı. Resmi kurumlara başvuru yapan Alman devi Aunde Teknik, COYS Tekstil ve Acarlar, oluşturdukları iş birliği ile 120 MW’lık kurulu gücü olan Evrencik RES’in tamamını almak için masaya oturdu.

STFA’nın projedeki bir diğer ortağı RES, 2009’da Türkiye’ye girmiş ve RES Anatolia Holding adlı bir şirket kurmuştu. İngiliz şirket, Kanada’dan Avustralya’ya toplamda 12 GW yenilenebilir enerji projesi geliştirdi.

EN BÜYÜK 200 ŞİRKET ARASINDA

Evrencik’i almak için görüşen şirketler arasında en dikkati çeken ise 1899’da Almanya’da kurulan Aunde Teknik. Dünya otomotiv sanayisine kumaş, otomobil koltuk kılıfı, otomobil koltuğu ve iplik üreten Aunde’nin yaklaşık 30 farklı ülkede 119 fabrikası var. 22 bin çalışanı olan Alman devinin cirosu ise 2.6 milyar euro. Bursa’da üretim yapan Alman şirketi Aunde Teknik, Türkiye’nin en büyük 200 sanayi şirketi arasında gösteriliyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sami KARASU12 Nisan 2019 16:57

    Bursa'da üretim yapan Aunde Teknik ,Yalçın Sünnteçioğlu'nun ortaklığındadır, eksik bilgi vermişsiniz.

  • Gökhan Çetinoğlu11 Nisan 2019 13:54

    Almanlarda da hiç akıl yok! Anahtarı başka bir ülkenin elinde, doğayı mahvedecek şekilde, 50 sene ömrü olan Nükleer Santrale yatırım yapmak varken yenilenebilir enerji ile uğraşıyorlar!!!!!Yada maliyet enerji verimliliği açısından kömürler arasında en kötü seçenek olan Kok / linyit kömürü madeni de yatırım için bir seçenek olabilirdi!!!Biz nelerle uğraşıyoruzzzz, adamlar neler ile... Ülkenin tüm elektriğini Güneş ile üretip, üstüne bir de fazlasını ihraç etme imkanımız varken hala başkasının vereceği gazın peşinde koşalım!