BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBirçok üründe yüzde 10 indirim yapılacak----

Birçok üründe yüzde 10 indirim yapılacak

Birçok üründe yüzde 10 indirim yapılacak
09 Ekim 2018 - 14:02 www.finansgundem.com

Enflasyonla mücadele kapsamında birçok kesim destek vereceğini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı" ile enflasyonu düşürmeyi hedefliyor. Bu kapsamda bir çok çevreden fiyat indirimlerine yönelik çalışmalar geldi.

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan
 "MÜSİAD üzerine düşen görevi yapmaya hazırdır, ekonomi yönetimimizin enflasyonla topyekün mücadele kararını sonuna kadar desteklediğimizi ifade etmek istiyorum" dedi. 

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik "İş dünyası olarak bu programın başarısı için fazlasıyla sorumluluk almaya, görevimizi yerine getirmeye hazırız. Enflasyonun kalıcı olarak sorun olmaktan çıkması gerekiyor. Enflasyonun düşürülmesi için en önemli iki adım, sıkı para politikası ve bunu destekleyecek tasarruf tedbirlerini içeren maliye politikasının sürdürülmesi. Sürdürülebilir güven ortamının dış ilişkilerde değeri bir hayli yüksektir, etkili bir dış politika ekonomimizi fazlasıyla güçlendirecektir." dedi.

TBB Başkanı Hüseyin Aydın "Bankalar olarak ekonominin finansmanı için kaynak bulmaya ve finans sağlamaya devam edeceğiz. Maliyetlerimizi daha da düşürerek, verimliliğimizi daha artırarak, nominal faiz hadlerinin daha aşağı seviyelerde oluşmasına katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Enflasyonla mücadeleye destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli "Tohumdan sofraya kadar giden yolda tüm verimsizlikleri ortadan kaldırmanın yolunu arıyoruz. Serbest piyasa ekonomisi tabii ki işleyecek ama zaman zaman regüle edici kuruluşlarla gıda arz güvenliğini sağlıyor olacağız. Çaykur yaklaşık iki senedir zam yapmadı, bundan sonra da yapmayacak. ucuz et projesi devam edecek. Bugünden geçerli olmak üzere gübrede 35 üründe yüzde 10 indirim olacak. Sulama ürünlerine yönelik yüzde 10 indirime gidildi. Bugünden geçerli olmak üzere Gübretaş gübrede 35 üründe yüzde 10 indirim olacak. Et ve Süt Kurumu tarafından üretilen 10 kalemde yüzde 10 indirim yapıldı, Atatürk Orman Çiftliği ürünlerine de yüzde 10 indirim yapıldı. Zincir marketler 50 üründe 2 ay yüzde 10 indirim yapacak. Yurt dışında tarımla ilgili çok önemli yatırımcılarla görüşüyoruz. Sıvı ve toz gübre ile yemde yüzde 10 indirim yapıldı. Carrefour, BİM, Şok, Migros, METRO 50 üründe iki ay süreyle %10 indirim yaptı." dedi.

Sanayi Bakanı Mustafa Varank "İşletmelerimizin kullanacakları TL cinsinden kredilerine yüzde 14’e kadar finansman desteği sağlıyoruz. İhracat yapacak olan KOBİ’lere 200 bin dolara kadar 180 gün vadeli libor oranında yeni bir destek veriyoruz. 200 bin dolara kadar olan destekle yaklaşık 3 milyar liralık finansmana erişim imkanı sağlıyoruz. İşletmelerin KOSGEB borcuyla ilgili 30 Haziran'da sona erecek ertelemeyi 3 ay daha uzatıyoruz. KOSGEB tarafından destek kararı alınan üç farklı programla toplamda 1 milyar liralık makine ve teçhizat yatırımına yüzde 25’e kadar ilave destek sağlayacağız.  cari açık verdiğimiz, orta yüksek ve yüksek teknoloji ürün gruplarına yönelik yeni ve bütüncül bir yerlileştirme programını ilan edeceğiz. (Cari açığa neden olan ürünler) Yerlileştirme programı kapsamındaki ikinci çağrımızda, en az 1,5 milyar liralık yeni yatırıma destek vereceğiz. Cari açığı azaltmak için, “Proje Bazlı Teşvik Programı” vasıtasıyla, yüksek katma değerli stratejik üretimi destekliyoruz. Belgelendirme ücretleri, tasarım, marka ve patent tescil hizmetleri için ilan ettiğimiz yüzde 25 indirim, 2019 sonuna kadar devam edecek. Politikalarımızın ortak özelliği, yatırım, üretim ve girdi maliyetlerini düşürmektir. sanayicimizin elini rahatlatarak, üretime teşvik ederek ve özellikle yerli üretimi tüm kaynaklarımızla destekleyerek, enflasyonla mücadeleye katkı sunuyoruz. Enflasyonla mücadelede kalıcı ve sürdürülebilir çözümün yüksek katma değer üreten bir ekonomi olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu yüzden “milli teknoloji, güçlü sanayi” diyerek, bakanlık olarak yol haritaları, yeni destek paketleri ve politikalar üretiyoruz. Açıkladığımız her politikayı kararlılıkla hayata geçiriyor, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Enflasyonla mücadeleye bu bütüncül bakışla tam destek veriyoruz." dedi.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • talip uçar09 Ekim 2018 20:14

    Olacak iş değil. Bunlar havanda su dövüyorlar.Saray ve Hükümet kendisi tasarruf tedbirleri uygulamalı.