BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBira satışlarında rekor düşüş----

Bira satışlarında rekor düşüş

Bira satışlarında rekor düşüş
01 Şubat 2021 - 14:12 www.finansgundem.com

Almanya'da bira satışı 27 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Almanya’da bira satışları korona yılında rekor düşüş bir kaydederek 27 yılın en düşük seviyesine geriledi. Bira satışlarının düşmesinde konser ve etkinliklerin iptal edilmesi önemli rol oynadı.

Federal İstatistik Dairesi'nin açıkladığı verilere göre Almanya'da bira satışları 2020 yılında rekor düşüş kaydetti. Geçen yıl bira imalathaneleri ve toptancıları toplamda 8 milyar 700 milyon litre bira piyasaya sürdü. Bu sayının kayıtların tutulmaya başlandığı 1993 yılından bu yana en düşük seviye olduğu açıklandı. Buna göre bir önceki yıla oranla 2020'de yüzde 5,5 daha az bira piyasaya arz edildi. Bu da olumsuz anlamda bir rekora tekabül ediyor.

Alman Bira İmalatçıları Birliği Başkanı Holger Eichele, "Alman biracılığının durumu dramatik; savaş sonrası dönemde eşi benzeri olmayan bir halde" diye konuştu. Eichele biracılıkta yaşanan ekonomik krizin istatistiklere yansıyandan da derin olduğunu söyledi.

Federal İstatistik Dairesi'nin verilerine göre Almanya'da üretilen biranın yüzde 82,6'sı iç pazara sunuluyor. Burada satışların yüzde 5,5 oranında azalarak 7 milyar 200 milyon litreye düştüğü belirtiliyor. İhracat ve imalathane çalışanları için üretilen vergiden muaf biranın miktarı ise yaklaşık bir buçuk milyar litre. Buradaki düşüş ise yüzde 6 olarak ifade edildi.

Almanya'da perakende satışlar kısıtlamalarla düştü

 

Almanya ekonomisinde toparlanma uzun sürecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)