BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBir yıla kalmaz, Harry evden kaçar: İşte saray yavrusunun içi----

Bir yıla kalmaz, Harry evden kaçar: İşte saray yavrusunun içi

Bir yıla kalmaz, Harry evden kaçar: İşte saray yavrusunun içi
14 Ağustos 2020 - 16:09 www.finansgundem.com

Prens Harry ve Meghan Markle, cephesinden gelen haberlerin ve çiftle ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

MALİKANE ONLARI YİNE MANŞETLERE TAŞIDI
Carolyn Durrand ve Omid Scobie tarafından kaleme alınan Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of A Modern Family adlı kitapla gündemin ilk sıralarına yükselen çift, şimdi de Santa Barbara'da satın aldıkları yeni malikane nedeniyle manşetleri süslüyor.

YENİ HAYAT
İngiliz kraliyet ailesindeki resmi görevlerine veda ettikten sonra unvanlarından da sıyrılan Harry ve Meghan, minik bebekleri Archie ile birlikte ABD'nin en lüks bölgelerinden birinde yeni bir yaşam kuracaklar.

BU KARAR ŞAŞIRTTI
Çiftin, malikaneyi geçtiğimiz temmuz ayının ortalarında 14 milyon 650 bin dolara satın aldığı belirtiliyor. Aslında, Meghan Markle'ın oyunculuk geçmişi nedeniyle çok iyi bildiği Los Angeles yerine Santa Barbara'da yaşamaya karar vermesi bazı kişileri de şaşırttı.

ÜNLÜ KOMŞULAR
Çok zengin ve nüfuzlu kişilerin yaşadığı bu bölgede Oprah Winfrey, Ellen DeGeneres gibi gösteri dünyasının ünlülerinin de malikaneleri bulunuyor.

ARDI ARDINA YORUMLAR
Çiftin yaşamak için seçtiği bölge, kraliyet ailesi yorumcularını da heyecanlandırdı. Bu yazarlar da ardı ardına yorumlar yapmaya başladı konuyla ilgili olarak. Bunlardan biri de Daily Mail yazarı Janet Street Porter.

'HARRY'YE KAÇIŞ PLANI LAZIM'
Yazara göre, Santa Barbara'da yaşam, çok zengin orta yaş üstü insanlar için güzel olabilir. Ama Street Porter, o yaşam tarzının Prens Harry için çok da uygun olmayacağı görüşünde. Ona göre Harry, bir yıla kalmaz o "yaldızlı kafesten" sıkılır. Bu yüzden de birilerinin ona bir kaçış planı hazırlaması gerekiyor.

ÇİMENLER BİLE SÜSLÜ'
Kaleme aldığı değerlendirme yazısında Janet Street Porter, Santa Barbara hakkında "Orada yoksul ve iyi giyimli olmayan birini görme şansı yüzde sıfır" yorumunu yaptı. Yazara göre buna malikanelerin bahçesindeki çimenler de dahil! Bölgede yaşayanların elektrikli arabalarıyla çevrede gezindiğini anlatan Street Porter " Böylece günlük sağlıklı yaşam kurslarına giderler" diye yazdı.


'BEYİN UYUŞTURAN SÜKUNET' 

Bölgede ağırlıklı olarak yaşayan belirli bir yaşın üzerindeki kişilerin sabahın 06:30'unda tenis oynadıktan sonra sevdikleri kafelere gittiklerini de anlattı. Santa Barbara'nın yaşlı insanlara özgü bir yer olduğunun altını çizen yazar "Çok mükemmel, çok güvenli ve insanın zihnini uyuşturacak kadar sakin" diye tanımladı.

'GELECEK YIL BU ZAMANLARA KADAR SÜRE VERİYORUM'
Yazar, bütün bu özelliklerin de Prens Harry'ye kısa bir süre sonra sıkıcı geleceğini ileri sürdü. "Harry'ye bu yaldızlı kafesten sıkılması için bir yıl veriyorum. Öngörüm Harry'nin gelecek yıl bu zamanlara kadar, umutsuz bir şekilde evine geri dönmek isteyeceği yönünde" diye yazdı.

ÖNCE KANADA SONRA ABD
Prens Harry ve Meghan Markle, Kanada'nın Vancouver kentinden gizlice Los Angeles'a gitti. Kentte bulundukları sırada da yapımcı ve oyuncu Tyler Perry'nin lüks malikanesinde kaldı.

SANTA BARBARA'YI SEÇTİLER
Çiftin nereye yerleşeceği merak edilirken sonunda da Santa Barbara'da lüks bir malikane alıp taşındıkları haberi basına yansıdı.

BİR BÖLÜMÜ BABADAN, BİR BÖLÜMÜ KREDİ
Harry ve Meghan'ın satın aldığı bu malikanenin parasının bir bölümünün Prens Charles tarafından karşılandığı, 9.5 milyon dolarının da kredi olarak alındığı ortaya çıktı.

SARAY GİBİ
Çiftin yeni hayatlarını kuracağı bu malikane, çok geniş bir arazi üzerine inşa edildi. Malikanenin bahçesinde tenis kortu, yüzme havuzu ve bir de çay evi bulunuyor.

SAUNADAN KÜTÜPHANEYE
Bunun yanı sıra malikanenin ana binasında bir kütüphane, iki tane sauna, oyun odası, spor salonu, beş otomobile uygun bir garaj da bulunuyor.

DOKUZ YATAK ODASI, 16 BANYO
Dokuz tane yatak odası ve 16 tane banyosu bulunan bu malikane için ödenen paranın da 14 milyon 650 bin dolar olduğu belirtiliyor.

2003'TE İNŞA EDİLDİ
2003 yılında inşa edilen malikane, 2009 yılında Prens Harry ve Meghan Markle'dan önceki sahibine 24 milyon dolara satılmıştı.

MASAL BAHÇESİ GİBİ
Malikanenin bahçesi ise son derece bakımlı. Arazi içinde gül bahçeleri, servi ağaçları, lavanta bahçesi hatta yüz yıllık zeytin ağaçları da bulunuyor.

MARKLE'IN ANNESİ DE Mİ TAŞINDI?
Malikanenin iki yatak odalı bir de konuk evi var. Ana binanın hemen yanındaki bu yapıda ise Meghan Markle'ın annesi Doria Ragland'ın yaşayacağı konuşuluyor.

RAGLAND, TORUNUNA BAKIYOR
Birkaç ay önce ortaya atılan iddialara göre Ragland, uzun süredir çiftle birlikte yaşıyor ve torunu Archie'nin bakımını dadılarla birlikte üstleniyor.

GÖZLERDEN UZAK ÖZEL YAŞAM
Santa Barbara'nın Montecito adlı bölgesinde bulunan malikane, çifte aradıkları "gizli özel yaşam" seçeneğini de fazlasıyla sunuyor. Ana bahçe kapısından girdikten sonra kat edilen uzun yol, etrafındaki yüksek ağaçlar ve çevre düzenlemesi de buna uygun.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)