BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriBir Türk bankası daha MIR kartı kullanıma açtı----

Bir Türk bankası daha MIR kartı kullanıma açtı

Bir Türk bankası daha MIR kartı kullanıma açtı
24 Haziran 2022 - 10:49 www.finansgundem.com

Rusya ile Türkiye arasında karşılıklı olarak çıkarılan yeni kart sistemi yaptırımlar döneminde daha da öne çıktı. Türkiye’de bir banka daha MIR kartlarını kabul etmeye başladı

Rusya Merkez Bankasının VISA ve Mastercard’a rakip olarak çıkardığı alternatif kredi kartı sistemi MIR, Türkiye’nin de Rusya ile aynı anda çıkardığı Troy logolu kredi kartlarının kullanım alanları genişliyor.

Halihazırda Türkiye’de İş Bankası, Ziraat Bankası, VakıfBank ve DenizBank’ta Rus kredi kartı MIR’in geçerli olduğunu yazan İnterfax haber ajansı, Halkbank’ın ülkede MIR kredi kartlarını kabul eden beşinci banka olduğunu açıkladı. Haberde, “Bundan böyle Halkbank ATM’lerinden nakit çekebilir ve Halkbank’a üye mağaza ve iş yerlerinde yapacağınız alışverişlerinizde ödeme yapabilirsiniz” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan ödeme kartlarına hizmet veren bankaların kendi takdirlerine bağlı olarak uluslararası yaptırımlara tabi olan Rus bankaları tarafından verilen MIR logolu kartların hizmet koşullarını değiştirmeye karar verebilecekleri konusunda uyaran Interfax, uzmanların bu durumda MIR kartları ile yapılacak işlemlerin bloke edilmesini göz ardı etmediğini de aktarıyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Türk bankacılık sektöründeki kaynaklara dayandırdığı haberinde, Türkiye’deki turistik bölgelerdeki birçok kişinin MIR kartlarını kabul etmekle ilgilendiğini belirtirken, yaz sezonunda birkaç bankanın daha MIR sistemine entegrasyonunun gerçekleşebileceğinin altını çizdi.

Birlik, bununla birlikte alışveriş mağazalarında MIR kartlarını kabul eden POS cihazlarının yanında MIR işareti bulunan yapıştırmaların görüneceğini de ifade ederken Rus turistlerin mağazalarda Pos cihazlarına dikkatlice bakmalarını, MIR logosu veya Rus kredi kartını kabul eden banka logosunun olup olmadığını sormalarını tavsiye ediyor.

TÜRKİYE’DE TROY RUSYA’DA MIR

2017 yılında Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova ziyaretinde Rusya’daki ödeme sistemi MIR’ın Türkiye’de de altyapısının oluşturulması önerisini gündeme getirmişti. Bunun üzerine Türkiye Troy’u, Rusya’da Mir’i alternatif bir ödeme sistemi olarak hayata geçirdi.

MIR, bizde kurulan Troy’a benziyor. Kredi kartı harcamalarının takasının ülke içinde yapıldığı ortak kart ödeme sistemi. Mastercard ya da Visa gibi uluslararası takas niteliği yok. MIR’ın kuruluş nedeni de zaten bu iki uluslararası ödeme sistemini ‘baypas’ etmek.

DenizBank MIR logolu kartları üye iş yeri ve ATM’lerinde kabul etmeye başladı

 

Rusya: Türkiye'de Mir kartların kullanımında sorun yaşanabilir

 

Rus turistlere Mir kartla ödeme kolaylığı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)