BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBir şehrin adı mı değişecek?----

Bir şehrin adı mı değişecek?

Bir şehrin adı mı değişecek?
04 Mayıs 2013 - 07:53 www.finansgundem.com

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, bir şehrin adının değiştirilmesi için kanun teklifi verdi

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, teklifin gerekçesinde şöyle dedi: "Osmanlılaştırma veya Türkleştirme politikaları netice olarak adları değiştirilen yerlerin ahalisinin asimile edilmesi amacına hizmet etmiştir. Sözgelimi Osmanlı Devleti döneminde, Dersim'in Kızılkilise kazasının adı 1 Mart 1911'de Dersim Mutasarrıfı'nın teklifi ve Harput Valisi Mehmet Ali'nin Dahiliye Nezareti Celilesi'ne bildirmesiyle değiştirilmiş ve 'Padişah'ın torunu Nazım Efendi'nin adıyla anılması' düşüncesiyle Nazımiye yapılmıştır. Bu Dersim'in Alevi kimliğini asimile ederek halkını 'Sünnileştirmeyi' amaçlayan bir değişikliktir."
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sinan esen04 Mayıs 2013 11:57

    Sn vekilim. O kadar derine ineceksek aslında bölgenin Mezopotamya dönemi isimleri araştırılsın. Sonucta o dönemden bugüne bir anlamda asimilasyon oldugunu söyleyebiliriz. Gundme yaratmak için çok başka konular var faydalı olabilecek. onlara odaklansanız çok daha iyi olacağına inanıyorum.