BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakBir otomobil kadar kullanım ömrü olan binalarda yaşıyoruz----

Bir otomobil kadar kullanım ömrü olan binalarda yaşıyoruz

Bir otomobil kadar kullanım ömrü olan binalarda yaşıyoruz
11 Ekim 2017 - 11:27 www.finansgundem.com

‘Dünya Konut Günü'nde güvenli ve çevreci kentleşmenin önemine dikkat çekildi

İnşaat malzemeleri sektörünün çatı örgütü Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından yapılan açıklamada; dünyada hızla artan nüfus ile birlikte kentleşme oranının yüzde 70’e ulaşacağı, herkes için yeterli konut üretimi ve çevreci kentleşmenin önümüzdeki süreçte daha da önem kazanacağını vurgulandı.

Kaynakların azalması yeşil bina ihtiyacını artırıyor

Her konuda olduğu gibi konut inşasında da zaman içinde değişiklik yaşandığını belirten Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, dünyada hızla artan nüfus ile birlikte var olan nüfusun yarısında kentleşme, diğer yarısında ise kırsallaşma görülüyor. Buna istinaden önümüzdeki 5-10 yıl gibi bir süreçte kentleşme oranının yüzde 70’e ulaşacağı ve bununla birlikte kaynaklarda azalmalar olacağı öngörülüyor. Kaynakların azalması da Yeşil Bina ihtiyacını artırıyor. Dünya ile birlikte Türkiye’de de Yeşil Binalara yönelik ilgi yükseliyor. Tüm dünyada Yeşil Bina ve sürdürülebilir malzemelerin kullanımına yönelik artan talep doğrultusunda, Türkiye İMSAD olarak, ülkemizdeki ihtiyacın karşılanması için bu alandaki çalışmalarımızı da sorumluluk duygusuyla sürdürüyoruz” dedi.

Binasal değil, bölgesel dönüşümü destekliyoruz

Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, “Günümüz inşaatları en az 100 yıl için yapılmalı, kent mimarisi de bu yaklaşımla şekillenmeli ve sık sık değişikliğe gidilmemeli. Biz 20-30 yıl, yani bir otomobil kadar kullanım ömrü olan binalarda yaşıyoruz. Hem binaların dayanıksızlığı hem de yeni çevre düzenlemelerinden dolayı mevcut yapılar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Ayrıca günümüzde depremle ilişkilendirilmiş konut yapısı halen çok yerine oturmuş değil. Kentsel dönüşüm çerçevesinde mahalleler değil, sadece binalar dönüşüyor. Dönüşürken de servet etkisi ilk sırada yer alıyor. Para kazanma algısı çok yüksek. Umuyoruz ki yeni binalar daha kalıcı ve sürdürülebilir yaklaşımla inşa edilir. Binasal değil, bölgesel dönüşümü destekliyoruz” diye konuştu.

Binaların sürdürülebilirliği malzemelerin performansına bağlı

Ferdi Erdoğan sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bugün artık binaların sürdürülebilirliği büyük ölçüde kullanılan malzemelerin çevresel ve sağlık performansına bağlıdır. Dünyada Yeşil Bina Konseyleri gibi çeşitli kurumlar yeşil binaları teşvik etmek, yaygınlaşmasını sağlamak ve Yeşil Bina inşaa etmek için gereken standartları oluşturmak yoluyla binaların çevreye olan etkilerini sertifikalandırıyor. Ülkemizde uluslararası pek çok sertifika yanında ulusal bina sertifikası da mevcut. Biz de Türkiye İMSAD olarak, bu çalışmayı yürüten Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK)’nin kurucuları arasında yer alıyoruz.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)