BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporBir milyon dolar değerindeki seramik spor ayakkabı----

Bir milyon dolar değerindeki seramik spor ayakkabı

Bir milyon dolar değerindeki seramik spor ayakkabı
07 Aralık 2020 - 15:04 www.finansgundem.com

Spor malzemeleri şirketi Adidas ve Alman porselen üreticisi Meissen, çok özel bir tasarımla seramik bir ayakkabı üretti. Spor ayakkabı Sotheby's tarafından açık artırmayla satışa konuldu. Ayakkabının 1 milyon dolara satılması bekleniyor.


Müzayede firmaları son yıllarda koleksiyonerlerin ilgisi doğrultusunda spor ayakkabı satışına odaklanmaya başladı. Ancak şimdiye kadar sınırlı sayıda koleksiyonu satışa sundu.

Bu minvalde de New York/ Şarku’l Avsat'ın yaptığı habere göre spor malzemeleri şirketi Adidas ve Alman porselen üreticisi Meissen çok özel bir tasarıma imza atarak, seramik bir spor ayakkabı tasarladı.  

AFP’ye göre 16 Aralık'a kadar online satışta yer alacak olan model benzersiz. Sotheby's ayakkabının değerini 1 milyon dolar olarak belirledi.

Ayakkabının tasarımında Adidas'ın satışa sunduğu ve oldukça ilgi gören "ZX8000" modelinden esinlenildi. Meissen, boyanan ayakkabının üzerini seramik parçaları ile süsledi.

Kullanım için tasarlanmayan ayakkabı giyilemiyor.

Ender tasarıma sahip ayakkabıların koleksiyonerlerin ilgisi doğrultusunda spor ayakkabı pazarını yeni bir evreye taşıyabileceği kaydediliyor.

Bu yıl spor ayakkabı fiyatlar birkaç kez rekor kırdı. Bunlardan sonuncusu Christie's Müzayede Evi tarafından ağustos ayı ortasında düzenlenen bir müzayedede gerçekleşti. Nike’ın ürettiği Air Jordan 1 model ayakkabı 615 bin dolara satıldı.

Nike’ın ABD’li eski basketbol yıldızı Michael Jordan için özel olarak tasarladığı Air Jordan modeli koleksiyonerler arasında oldukça popüler.

Sotheby's Online Satış Geliştirme Departmanın Direktörü Brahm Wachter, pazarda bir dönüşüm yaşandığına ve bu gidişle spor ayakkabıların bir sanat objesi haline geleceğine dikkat çekti.

Stokes e-ticaret Ağı Başkan Yardımcısı, müzayedelerin bir spor ayakkabı kültürü oluşturduğunu ve insanları ticaret pazarına çekmek için fayda sağladığını belirterek şunları söyledi: 

“Müzayede firmalarının sunduğu bu ender ürünler şu an koleksiyonerlerin yalnızca en zengin yüzde 0.01'inin ilgisini çekiyor. Ancak Stokes gibi firmalar herkesin bunlara ulaşmasına imkan sağlıyor.”

 

Brahm Wachter, müzayedelerde benzersiz ayakkabıların sergilenmesinin pazarda değişiklik meydana getireceği, piyasaya yeni koleksiyonların sürülmesine katkıda bulunacağı ve farklı bir fiyat dinamiğine yol açacağı görüşünde.

Pazartesi günü başlayan müzayedeye "bir test" olarak bakılıyor. Söz konusu müzayededen elde edilen gelir, New York'taki Brooklyn Müzesi'ne ve şehrin gençlerine yönelik programlara tahsis edilecek.

İki müzayededen bir haftada 2 milyar dolarlık rekor satış

 

Asar-ı Atika Antika'nın müzayedesi başlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)