BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBir kurum daha Türkiye büyüme beklentisini yükseltti----

Bir kurum daha Türkiye büyüme beklentisini yükseltti

Bir kurum daha Türkiye büyüme beklentisini yükseltti
03 Mart 2021 - 09:24 www.finansgundem.com

UniCredit, Türk ekonomisi için büyüme beklentisini yükseltti

UniCredit, 2020 dördüncü çeyrek GSYH verileri sonrasında Türk ekonomisi için 2021 yılı büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti.

Salgınla ilişkili devam eden risklere, kredi şartlarında sıkılaşmaya ve destek tedbirlerinin kısmen geri çekilmekte olmasına rağmen Türk ekonomisi için 2021 yılı büyüme beklentisi yüzde 2,9'dan yüzde 4,5'e yükseltildi.

Türk ekonomisinde büyümenin 2021 ilk çeyrekte sınırlı bir yavaşlama göstermesini beklediklerini, sektörden sektöre farklılık görülmeye devam edeceklerini ifade eden UniCredit, öncü göstergelerin imalat sektörünün yılın ilk ayında güçlü olmaya devam ettiğine işaret ettiklerine de dikkat çekti.

UniCredit, Türk ekonomisinde çeyrek dönemli büyümenin pandemi ile ilişkili sınırlamaların gevşetilmesine bağlı olarak ikinci çeyrekte yeniden başlayacağını öngördüklerini de vurguladı.

2022 yılında ise GSYH'da büyümenin esas olarak baz etkisi kaynaklı olarak, hafif şekilde yavaşlayacağını tahmin eden UniCredit, 2022 için büyüme tahminini yüzde 3,6 olarak ortaya koydu.

Yabancılardan Türkiye'nin büyüme performansı

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

Fed kısa vadede faiz artırımı öngörmüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)