BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBir kitapla mültecileri anlamak----

Bir kitapla mültecileri anlamak

Bir kitapla mültecileri anlamak
05 Nisan 2019 - 13:02 www.finansgundem.com

Yazar Kemal Siyahhan’ın ‘Mülteci’ isimli kitabı sözlük ve belgesele dönüştürüldü

Yazar Kemal Siyahhan, Kütüphanecilik Haftası nedeniyle Üsküdar Validebağ Fen Lisesi öğrencileri ile buluştu. Bir Kitap Bin Etkinlik Projesi kapsamında yazar Kemal Siyahhan’ın ‘Mülteci’ isimli kitabı Üsküdar Validebağ Fen Lisesi öğrencileri tarafından mültecilerle ilgili kitap, sözlük ve belgesele dönüştürüldü. 

Kemal Siyahhan son romanı ‘Mülteci’ ile Üsküdar Validebağ Fen Lisesi öğrencilerinin ‘Bir Kitap Bin Etkinlik’ projesi davetlisi olarak bir konuşma gerçekleştirdi. Sel Yayıncılık tarafından yayınlanan ‘Mülteci’ Afganlı mültecilerin gözünden Türkiye’de yaşama çabasını anlatıyor.

Üsküdar Validebağ Fen Lisesi öğrencileri, kitaptan anahtar sözcükleri belirlediler. Anahtar sözcüklerden yola çıkarak, arka kapak yazısı ve şiirler yazdılar. Daha sonra romanın geniş kapsamlı tahlilini yapan öğrenciler, ilk kez bu romanda duydukları sözcüklerden Web 2 ile sözlük yaptılar. ‘Mülteci’ okuması sonrasında ayrıca Afgan kültürünü araştırıp mülteciler ve hakları konusunda slayt sunumu yaptılar.

Mülteciler tanımadan önce ve sonra

Öğrencilerin yaptığı bir diğer etkileyici çalışma ise yakınlarıyla ‘mülteci’ konulu röportaj oldu. Röportajın ardından yakınlarına mültecilerle yapılmış bir belgeseli izletip aynı soruları bir daha sordular. Sonrasında öğrenciler yakınlarının mültecilerle ilgili belgeseli izlemeden önceki ve izledikten sonraki görüşlerinden oluşan bir film hazırladılar. Filmde kişilerin mültecileri tanımadan, onların gerçeklerini bilmeden önce olan düşünceleri ile tanıdıktan sonra değişen düşünceleri yer alıyor.

Ayrıca, hazırladıkları kitaba kapak tasarlayarak mayıs ayında tüm bu çalışmalarının sunumlarını Afgan geleneksel kıyafetlerini giyinerek yapacaklar.

Üsküdar Validebağ Fen Lisesi öğrencileri yazar Kemal Siyahhan’ı ağırlayarak yaptıkları söyleşide kitapla ilgili yorumlarını ve sorularını da ilettiler.

Siyahhan kendi kitabı ‘Mülteci’nin çocuklar üzerindeki etkisini ve farkındalık yaratmasını büyük bir sevinçle karşıladığını dile getirerek: “Sorunları olan insanı anlamanın, sorunun çözümüne kolaylıklar getireceğini düşünüyorum. Okullarımızda benzer projeler üretilmesi öğrencilerin düşünsel gelişimine katkılar sunabilir.” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)