BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBir günde nüfusun yüzde 2.5’i aşılandı----

Bir günde nüfusun yüzde 2.5’i aşılandı

Bir günde nüfusun yüzde 2.5’i aşılandı
16 Ekim 2021 - 20:01 www.finansgundem.com

Yeni Zelanda bir günde nüfusunun yüzde 2,5’ini aşıladı

Yeni Zelanda Sağlık Bakanlığı’ndan yayınlanan ön veriler, hükümetin Kovid-19 salgına karşı aşılama hızını artırma ve virüsle birlikte yaşama çabaları çerçevesinde bugün ülke nüfusunun en az yüzde 2,5’inin aşılandığını gösterdi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, 4,9 milyonluk bir nüfusa sahip olan ülkede akşama kadar 124 bin 669 kişi aşılandı.

NewsHub haberine göre, Başbakan Jacinda Ardern bir aşı merkezinde yaptığı açıklamalarda “Kendimize bir hedef belirledik ve siz bunu başardınız. Daha da ileri gidip 150 bin aşılamaya ulaşalım. Hadi daha da ileri gidelim” ifadelerini kullandı.

Yeni Zelanda, Ağustos ayı ortalarında yeni tip korona virüsün mutasyona uğramış Delta varyantı ülkede yayılıncaya kadar, salgının çok büyük bir bölümünde virüsten uzak kalmayı başarmıştı. Hükümet şimdi aşılama oranlarını artırarak korona virüs ile bir arada yaşamayı hedefliyor.

Ülkede bugün 40’ı ülkenin en büyük şehri olan Auckland’dan olmak üzere toplam 41 yeni vaka kaydedildi. Auckland şehri Delta varyantının yayılmasını engellenmesi için Ağustos ortasından bu yana kapanma önlemlerine tabi tutuluyor. Yetkililer, tam dozlar ile aşılama oranlarının yüzde 90’a ulaşmasının ardından katı kısıtlamaları sona erdirmeyi planlıyor.

Cuma gününe kadar Yeni Zelanda’da aşı olmak için herhangi bir sağlık engeli olmayan kişilerin yüzde 62’si iki doz aşı oldu ve nüfusun yüzde 83’ü ise aşıların ilk dozunu oldu.

Medya platformları, bugün fast food restoranlarının içerisi ve parklar da dahil olmak üzere ülkenin dört bir yanında aşı merkezlerinin kurulduğunu ve bazı merkezlerin aşı sonrasında tatlılar ikram ettiğini belirtti.

Yerel basının aktardığına göre Şarkıcı Lorde “Gelip konser vermek için sabırsızlanıyorum. Terlemek, belki de maskeler bile olmadan dans etmek istiyorum. Umarım o noktaya ulaşırız” dedi ve ekledi:

Toplumunuzu koruyun, kendinize biraz kek ya da küçük bir sandviç alın. Ama lütfen, o dozu olun.

 

Vaka sayısında düşüş, can kaybında artış!

 

ABD'de salgınında ölenlerin sayısı 723 bin 764'e çıktı

 

En çok satılan ilaçlar belli oldu: Ağrı kesiciler zirvede

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)