BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBir gözümüz Afganistan’da olacak ----

Bir gözümüz Afganistan’da olacak

Bir gözümüz Afganistan’da olacak
10 Mayıs 2013 - 16:30 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Afganistan'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Afganistan'da bir hafta önce bir Alman askerinin öldürülmesinden sonra ülkeye heyetiyle birlikte sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.
Federal Savunma Bakanı Thomas de Maizière'in eşlik ettiği Başbakan Merkel'in ilk durağı Mezar-ı Şerif oldu. Askerin hayatını kaybetmesinden önce planlanan ziyaret, güvenlik önlemleri nedeniyle son ana kadar gizli tutulmuştu.
Kunduz'daki Alman askerlerine konuşan Merkel, Almanya'nın, Afganistan'daki zor şartlara rağmen ülke için angaje olacağını belirterek, "Buradaki siyasi sürecin yol alması için bir gözümüz burada olacak." dedi. 2014 Nisanında yapılması öngörülen devlet başkanlığı seçimi için hazırlıkları ve ekonomik kalkınmayı öncelikli gördüğünü ifade eden Merkel, "Bazı adımlar arzuladığımızdan daha çok ağır atılıyor." eleştirisinde bulundu. Merkel, NATO misyonunun sona ereceği 2014 sonrasında da Almanya'nın Afganistan'daki askerî mevcudiyetinin devam edeceğine dikkat çekti.
Başbakan Merkel, Kunduz'daki Alman üssünde geçen hafta öldürülen bir Alman askerini anma törenine de katıldı. Geçen hafta, bölgede operasyon düzenleyen Alman komandolarından biri Taliban tarafından öldürülmüştü. Siyasi temaslarda bulunmayan Merkel, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile görüşmeden ülkesine hareket etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)