BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBir faiz hamlesi de Japonya’dan geliyor----

Bir faiz hamlesi de Japonya’dan geliyor

Bir faiz hamlesi de Japonya’dan geliyor
18 Mart 2021 - 08:17 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası’nın (BoJ), uzun vadeli faizlerin hareket bandını genişletmesi bekleniyor

Gelişmiş ülkelerde sıfır seviyesinde seyreden faizlerde yukarı yönlü bir seyrin başlaması bekleniyor.

Her ne kadar FED faizleri değiştirmese de destek paketlerinin etkisiyle artan enflasyon tahvil faizlerini yukarı itiyor.

Nikkei gazetesinin haberine göre Japonya Merkez Bankası yarın yapacağı politika toplantısında devasa teşvik programını sürdürülebilir yapmak için bir dizi adım açıklayacak.

finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, BoJ'un atacağı adımlar arasında uzun vademi faizlerin yüzde 0 hedefi ciövarında dalgalanmasına imkan veren bandın hafif şekilde genişletilmesi de yer alacak. BoJ hali hazırnda 10 yıl vadeli tahvilin getirisinin yüzde 0 hedefinin 0,2 altı ve üstü arasında dalgalanmasına mikan veriyor. Nikkei'ye göre bu band yüzde 0,25 yukarı ve aşağı olarak güncellenecek.

Bandın genişletilmesi 10 yıl vadeli tahvil getirilerini biraz daha geniş bir aralıkta hareket etmesine imkan verirken ultra düşük faizlerin finansal kuruluşların karları üzerinde yarattığı gerilimin hafifletilmesine yardım edecek. BoJ'un yarın yapılacak toplantıda ayrıca, 6 trilyon yen yıllık hızla borsa yatırım fonu alım taahhüdüne de son vermesi bekleniyor

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)