BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBir dönemin en büyük bankası artık dördüncü----

Bir dönemin en büyük bankası artık dördüncü

Bir dönemin en büyük bankası artık dördüncü
15 Ocak 2016 - 16:05 www.finansgundem.com

2001'de aktif büyüklüğüne göre ABD'nin en büyük bankası olan Citigroup, Wells Fargo tarafından geçilerek dördüncülüğe geriledi

Küresel megabankalar döneminin öncüsü Citigroup finansal krizde çökme tehlikesini atlatsa da, ABD'de 2015 yıl sonu itibariyle aktif büyüklüklerine göre Wells Fargo'nun ardından dördüncülüğe geriledi.

Cuma günü şirketlerin yaptıkları açıklamalara göre, Wells Fargo'nun toplam varlıkları 2015 sonunda 1.79 trilyon dolarken, Citigroup'un varlıkları 1.73 trilyon dolarda kaldı. San Fransisco merkezli Wells Fargo'nun New York merkezli Citigroup'tan devraldığı tek unvan da bu olmadı. Wells Fargo, Citigroup'un uzun süredir devam eden ABD'nin en değerli bankası olma rekorunu da tam bir yıl önce kırdı.

İki banka arasındaki rekabet 2008'de daha da kızıştı. Wells Fargo, Citigroup'un da ilgilendiği Wachovia Corp'u satın alarak, ABD'nin doğu yakasında da şube ağı devralmış oldu. Wells Fargo bu şekilde büyümesini desteklemiş oldu. 

Wells Fargo, 2014 Aralık'ta piyasa değeri 285.5 milyar dolara ulaşarak ABD'nin en değerli bankası ünvanını almış oldu. Bloomberg verilerine göre, Citigroup, bu ünvanı 2001 Şubat'ta devralmıştı. ABD'de aktif büyüklüğüne göre JPMorgan Chase birinci, Bank of America ikinci sırada bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)