BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBir dinleme skandalı daha ortaya çıktı----

Bir dinleme skandalı daha ortaya çıktı

Bir dinleme skandalı daha ortaya çıktı
15 Ağustos 2014 - 23:23 www.finansgundem.com

Almanya Dış İstihbarat Servisi BND'nin eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un telefonunu dinlediği iddia edildi

Süddeutsche Zeitung'un haberine göre BND, Clinton'un Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemde farklı bir dinleme yaparken dinlemeye takıldı. Gazete iddiasını BND'de ABD adına casusluk yaparken yakalanan ajanın, CIA'e ilettiği evraka dayandırdı.

Gazete, Clinton'un ABD'ye ait bir hava aracından yaptığı görüşmenin kaydedildiğini belirtti. İsmini açıklamadığı bir hükümet yetkilisinin bu görüşme kaydının silinmemesini ''ahmaklık'' olarak nitelediğine dikkati çekti.

ABD'li yetkililerinde ellerindeki belgeye dayanarak Alman yetkililere kendilerinin dinlenildiğini bilgisini verdikleri ve hatta ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin mevkidaşı Frank Walter Steinmeier ile bu konuda görüştüğü ifade edildi.

Alman hükümet çevreleri ise ABD'nin sistematik şekilde dinlendiği iddialarına karşı çıkıyorlar.

Spiegel Online internet sitesi ise Clinton'un konuşmasının 2012'de dinlenildiğini, BND'nin terör zanlısı bir kişiyi dinlemesi esnasında aynı frekansı kullanan Clinton'un da dinlemeye takıldığını iddia etti.

ABD'li bir gizli istihbarat çalışanının Bild gazetesine yaptığı açıklamada ise ABD Dışişleri Bakanı telefonunun, ABD Başkanı Obama'nın telefonu gibi kriptolandığını, Almanların bunu çözmeyi başarması durumunda bunun etkileyici olacağı ifade edildi.

İstihbarat çalışanının Clinton'un telefon görüşmesini muhtemelen güvenli olmayan bir hattan gerçekleştirdiğini tahmin ettiğini belirttiği kaydedildi.

Temmuz başında, Almanya Federal İstihbarat Teşkilatı (BND) ve Savunma Bakanlığında çalışan 2 kişinin ABD adına casusluk yaptıklarının ortaya çıkması, ABD ile Almanya arasında diplomatik krize yol açmıştı. Bunun üzerine Amerikan istihbaratının Berlin'deki en üst düzey temsilcisi Almanya'nın talebi üzerine ülkeden ayrılmıştı.

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA'nın eski sistem analisti Edward Snowden'ın bir yıl önce sızdırdığı gizli belgeler de Amerikan istihbaratının Başbakan Merkel'in cep telefonunu dinlediği, ABD'nin Büyükelçilik binasından da Alman hükümet binalarının ve çevresinin dinlendiği ortaya çıkmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)