BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBir banka yeni genel müdür arıyor----

Bir banka yeni genel müdür arıyor

Bir banka yeni genel müdür arıyor
09 Kasım 2015 - 11:11 www.finansgundem.com

Orta ölçekliler grubuna yaklaşmaya çalışan bir bankada yeni genel müdür arandığı kulislerde konuşuluyor...

Bankacılık, 'muhafazakar' yönü ağır basan bir sektör. Bir bankacı, "Bizim sektör öyle yasa ve kurallarla çerçevelenmiş ki, giyeceğimiz elbise ve gömleklerin, takacağımız kravatın rengi bile bellidir" diyerek kendi sektörünü tanımlıyor.

Bu yapı içinde genel müdürlerin ortalama görev süresi de genelde uzundur. Tabii, olağanüstü gelişmeler hariç. Örneğin, Akbank'tan transfer edilen Talip Tözge'nin Aktifbank Genel Müdürlüğü sadece üç ay sürdü. Ancak, Tözge, bu kısa süreye rağmen bankanın ana hissedarı Çalık Grubu'nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Ekonomist Dergisi bankacılık sektörü ile ilgili bir kulisi paylaştı. İşte o iddialar;

Aktarmak istediğimiz, orta ölçekliler grubuna yaklaşmaya çalışan bir bankada yeni genel müdür arayışının olduğuna dair bilgi. Banka adı veremiyoruz. Ancak genel müdürün yeni değiştiğini söyleyebiliriz. Edindiğimiz bilgiye göre, bankanın patronu yeni genel müdürün performansından memnun değil. Bu yüzden bir beyin avcısı şirketle anlaştı. Şimdilik bu kadarla yetiniyoruz. Yeni bilgiler edindikçe sizlerle paylaşacağız.
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)