BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBir banka için 'AL' tavsiyesi!----

Bir banka için 'AL' tavsiyesi!

Bir banka için 'AL' tavsiyesi!
27 Ekim 2015 - 09:24 www.finansgundem.com

İş Yatırım, Akbank için 9,38TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesi verdi

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Akbank'ın 2 milyar 898 milyon TL brüt karından 676 milyon TL vergi karşılığı ayırdığını belirtti ve ilk dokuz ayın sonunda bankanın 2 milyar 222 milyon TL konsolide net kar elde ettiğini vurguladı.

Akbank'ın 9 aylık bilançosunun açıklamasının ardından İş Yatırım banka hissesi için tavsiyesini açıkladı.

İş Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda  şu değerlendirme yapıldı:
 
"Net kar beklentiler dahilinde. Akbank, yılın üçüncü çeyreğinde 672 milyon TL solo net kar açıkladı. Net kar ortalama piyasa beklentisi olan 675 milyon TL ile uyumlu ve bizim 685 milyon TL tahminimizin %2 üzerinde gerçekleşti. Bankanın özsermaye karlılığı %11 düzeyinde devam ediyor. Sonuçlara baktığımızda tahminimizdeki sapma, beklentimizden daha güçlü gerçekleşen net ücret ve komisyon gelirleri ile zayıf diğer faaliyet gelirleri ve biraz daha yüksek faaliyet giderlerinden kaynaklandı. Swap maliyetleri dahil net faiz marjı beklentimize paralel gerçekleşirken banka yönetiminin de beklentisi dahilinde yılın son çeyreğinde marjda iyileşme görülmeyecek.
 
2015 hedefleri önemli ölçüde aşağı yönlü revize edildi. Akbank yönetimi 2015 yılında net karın 2014 yılından daha düşük gerçekleşeceğini öngörüyor. Bizim tahminlerimiz bankanın daha iyi bir net faiz marjı yakalayabileceği ve ücret komisyon iadelerinin daha sınırlı kalabileceği yönündeydi. Bu bağlamda bu yıl için 3,4 milyar TL net kar tahminimiz 2,9 milyar TL düzeyine ve 2016 yılı için 3,9 milyar TL net kar tahminimiz de 3,6 milyar TL düzeyine geriliyor. Önümüzdeki yıl net Faiz marjında sınırlı iyileşme, kredi kartları düzenlemesi ile oluşan genel karşılıkların tekrar etmeyişi ile ücret ve komisyon iadelerinde yavaşlama beklentisi yeniden karlılıkta büyüme sağlayabilir. Sonuçlar beklentilerle uyumlu olsa da bu yılın karlılık beklentisindeki bozulma hisse performansına olumsuz yansıyabilir."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)