BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBir Avrupa bankası daha ABD’ye veda etti----

Bir Avrupa bankası daha ABD’ye veda etti

Bir Avrupa bankası daha ABD’ye veda etti
21 Aralık 2021 - 13:20 www.finansgundem.com

Fransa bankası BNP Paribas ABD’deki perakende bankacılık birimi Bank of the West’i 16,3 milyar dolarlık bir anlaşmayla Kanada bankası Bank of Montreal’a sattı. BNP elde ettiği satış gelirini genişleme planları için kullanacak.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

40 yıllık ABD macerasının ardından Fransa bankası BNP Paribas, ABD’nin perakende bankacılık sektöründen çıkış yapan son Avrupa bankası oldu. BNP perakende bankacılık birimi Bank of the West’i Kanada bankası Bank of Montreal’e 16,3 milyar dolarlık bir anlaşmayla sattı. Satıştan elde edilen rakam, banka için birçok fırsat yarattı ve gelecekteki genişleme planları için kullanılacak.

Pazartesi günü Bank of Montreal ve BNP Paribas arasında imzalanan anlaşma, diğer Avrupa bankalarının da benzer hamlelerinin ardından gerçekleşti. İspanya bankası BBVA, ABD birimini geçtiğimiz yıl Pittsburg merkezli PNC’ye satarken, HSBC ABD’deki perakende bankacılık operasyonlarının büyük bölümünü mayıs ayında Citizens Bank ve Cathay Bank’a sattı. Santander ve ABD’deki tüketici finansı birimi de şimdilik bu trendden uzak durmaya çabalıyor.

Uzun yıllardır ABD’de ve güçlü ekonomisinde yer edinmeye istekli uluslararası bankalar, JPMorgan Chase, Bank of America ve Wells Fargo gibi ABD’nin dev isimleriyle rekabette zorlandı. Financial Times’ın haberine göre ABD’nin bölgesel bankalarının şirket birleşmeleri aracılığıyla gelirlerinin yükselmesini sağlayacak bankacılık sektöründeki potansiyel konsolidasyon dalgasının ardından, Bank of the West ve benzeri bankaların geride kalacağı düşünülüyordu.

Analistler Fransa bankasının bu satışı gerçekleştirmesi için acil bir neden olmadığını söylese de, satıştan elde edilen rakamın daha küçük ölçekli, özellikle de teknoloji ağırlıklı satın alımlar için kullanılacağını düşünüyor. Bundan birkaç hafta önce bankanın ABD biriminin satışı ilk kez gündeme geldiğinde, açıklanan rakamlar bazı uzmanların beklentilerinin oldukça üzerinde gerçekleşti. Satış rakamı ise banka için oldukça büyük bir fırsat yarattı. Satıştan elde edilen gelirin bir kısmı hisse geri alımı için kullanılacak olsa da, bankanın 7 milyar dolarlık barutu olacak.

Bu da CEO Jean-Laurent Bonnafé’ın BNP’nin kurumsal bankacılık ve yatırım bankacılığı alanlarındaki ilerlemesine yönelik hedeflerini gerçekleştirmesine imkan tanıyacak. Bu hamle BNP’nin perakende bankacılık biriminin satışına rağmen varlık göstermeye devam ettiği ABD için de geçerli olacak ve müşterilerin Avrupa piyasalarına yönelmesi için çalışılacak.

Anlaşma aynı zamanda BNP’nin hisse fiyatı için de olumlu gelişmeleri beraberinde getirebilir. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bankanın hisseleri geride bıraktığımız 12 ayda Société Générale ve ING gibi rakiplerinden daha düşük performans gösterdi.

Fransa bankası aynı zamanda fırsatları değerlendirme konusunda da oldukça cesur davranabildiğini kanıtladı. BNP geçtiğimiz ay hedge fon müşterileri ile ilgili Credit Suisse ile bir anlaşma imzalayarak, İsviçre bankasının Archegos Capital skandalının ardından ana aracılık hizmetlerinden çekilmesini fırsata dönüştürdü.

Archegos’un iflasıyla 10 milyar dolar zarar eden Credit Suisse, finansal krizden bu yana sektördeki en büyük krizlerden birinin ana karakterleri arasında yer aldı.

Sompo Sigorta'nın zirvesinde önemli değişim

 

Nomura: Çin Merkez Bankası ekonomiye destek için yuan satabilir

 

Dijital Öğretmenler Projesi’nde yeni dönem başvuruları başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)